През м. октомври експертите на РИОСВ-Пазарджик издадоха 26 предписания за

...
През м. октомври експертите на РИОСВ-Пазарджик издадоха 26 предписания за
Коментари Харесай

Пет акта за еконарушения състави РИОСВ през октомври

През м. октомври специалистите на РИОСВ-Пазарджик издадоха 26 наставления за премахване на установени несъответствия и предприемане на ограничения при извършен надзор в 69 промишлени обекта.

За заустване на отпадъчни води без позволение, е формиран акт на юридическо лице по Закона за водите. Четири акта са формирани за нарушавания на Закона за ръководство на отпадъците. На „ Асен Метал 81 ”ЕООД, за неводене на отчетност на боклуци, на кмета на община Септември, за неизпълнено наставление и два на физически лица, за отнасяне на боклуци без позволение или регистрационен документ.

По сигнали за запрашаване от активността на двете оризарни в с. Ковачево, община Септември са осъществени инспекции в двата обекта. Сигналите са основателни. На операторите са дадени наставления да подхващат ограничения за недопускане на запрашаване от активността. Повторна инспекция откри, че подхванатите ограничения са незадоволителни. Не е прекратено праховото замърсяване. На притежателите на оризарните ще бъдат формирани актове за административно нарушаване на Закона за запазване на околната среда.

През октомври, по наставления на Регионална инспекция за опазване на околната среда са подхванати дейности за вярно ръководство на индустриални и болнични боклуци. Лечебно заведение в гр. Пазарджик обезпечи подобаващ съд за съхранението им, а металообработващо дружество в гр. Панагюрище обособи зони за разделно събиране и към този момент съхранява вярно рисковите боклуци от индустриалната активност.

По наставления на Регионална инспекция за опазване на околната среда, през м. октомври са почистени нерегламентирани замърсявания с боклуци на речните корита и прилежащи територии в община Пазарджик и на терени в землището на село Левски, община Пнагюрище.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР