През м. февруари 2022 г. във Върховна касационна прокуратура е

...
През м. февруари 2022 г. във Върховна касационна прокуратура е
Коментари Харесай

Съдят бивш изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции за престъпление по служба

През м. февруари 2022 година във Върховна касационна прокуратура е постъпил сигнал от депутат от „ Движение за права и свободи “, в който се твърди, че са позволени нарушавания на условията на Закона за българското поданство, Закона за чужденците в Република България и Закона за поощряване на вложенията, респ. подзаконови актове по използването им.

Според подателя на сигнала процедурите са прилагани най-вече по отношение на жители на Руската Федерация и Китайската национална република за придобиване на българско поданство по натурализация, така наречен „ златни паспорти “, даващи им право да обитават на територията на страната и Европейски Съюз.  

С разпореждане от 07.02.2022 година на прокурор при СП е формирано досъдебно произвеждане, което след промени със ЗИДЗСВ, Дъждовни води, бр.32 от 26.04.2022 година е признато по подготвеност от СГП. След събрани задоволително доказателства по смисъла на член 219 от Наказателно-процесуален кодекс, на 20.01.2023 година следовател в Национална следствена служба, след отчет при наблюдаващ прокурор в СГП, е привлякъл Ст. Я. като обвинен за това, че в интервала 28.07.2015 година до 28.07.2020 година в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние – изпълнителен шеф на БАИ, не е извършил служебните си отговорности, за да набави за себе си или за другиго полза и от действието са настъпили немаловажни нездравословни последствия, изразяващи се в разколебаване на доверието на обществото в вярното действие и реализиране на пълномощията на органите на изпълнителната власт и основаване на съмнение в активността на БАИ.

Разследването по делото продължава. Предстои изясняване на необятен кръг обстоятелства и условия и при събиране на задоволително доказателства за други действия и/или за виновността на други лица ще бъдат повдигнати нови обвинявания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР