През лятото започва подмяната на в . Това обяви за

...
През лятото започва подмяната на в . Това обяви за
Коментари Харесай

През лятото започва подмяната на водопровода в Драгичево

През лятото стартира подмяната на в. Това разгласи за БГНЕС кметът му Виктор Викторов. Той изясни, че това се случва с помощта на отпуснатите от Министерския съвет 1,5 млн. лева
„ Най-проблемните трасета ще бъдат сменени. Това е трасето от резервоарите до селото, трасето, което минава през дворовете и под къщите на хората. Имаме един нов квартал, който се развива в Драгичево – би трябвало да го захраним, тъй като там няма никакво водоподаване. При гарата има още едно трасе, което минава под къщите и би трябвало да го възобновим. Под автокъщите също минава водопровода – там би трябвало да го изнесем и подменим “, уточни Викторов.  
Кметът изясни, че това не са първите дейности по подмяната на водопроводната мрежа, която в долната част на селото е с етернитови тръби.
„ По водопровода работим от 4-5 години, само че поетапно. Още отпреди единият ни каптаж е в доста плачевен тип. От там до селото водопроводът е етернитов, непрекъснато ни прави повреди “, съобщи той.
По думите му сега се създава плана за трасетата, чиито тръби ще бъдат заменени, а през лятото се чака да стартират и същинските действия.
„ Надявам се това лято да почнем и се надявам дори и да свършим. Мисля че ще го почнем, нека да го свършим до края на годината. Ще работим до края на средствата “, увери Викторов.
Той добави още, че в последните две години се е изпълнявал и първият стадий на канализацията, и където тя е предходна са подменили и тръбите на ВиК.
 Община Казанлък ще търси финансиране за по-добро качество на водата в гр. Шипка Община Казанлък ще търси финансиране за по-добро качество на водата в гр. Шипка
Община Казанлък ще кандидатства за безплатна помощ за финансиране на план за обезпечаване на вода с по-добро качество за питейно-би...
„ По пътя за Рударци цялото трасе е заменено и разликата е голяма.  Качеството на водата е напълно друго, няма ги повредите, няма ги загубите, налягането е друго “, разяснява кметът.
Той сподели още, че в финансовата стратегия на община Перник са заложени средства и за ремонта на три улици в Драгичево, които тази година се чака да се осъществят.
„ Заложена е изработката на улиците – ул. „ Васил Априлов “, „ Мария Луиза “, „ Александър Боянов “ и ул. „ Рударска “, уточни той.
Наред с това ще бъдат запълнени и дупките, които са се отворили след зимата по пътищата в селото. Предстои построяването на образователна стая навън и спортно футболно игрище с изкуствена трева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР