През лятото Юлиян Ненов напусна Дунав (Русе) и предприе завръщане

...
През лятото Юлиян Ненов напусна Дунав (Русе) и предприе завръщане
Коментари Харесай

Юлиян Ненов пред ТОПСПОРТ: Левски не играе най-добрия си футбол, това е нашият шанс за победа

През лятото Юлиян Ненов напусна Дунав (Русе) и предприе завръщане в Ботев (Враца). Крилото бързо се трансформира в главен състезател на " зелените ", които през този сезон още веднъж ще усетят тръпката от мачове в елита.

Първият огромен мач на врачани е този петък, когато против тях ще бъде направилият треньорска рокада отбор на Левски. Въпреки това, някогашният юношески национал е оптимист, че той и съотборниците му могат да вгорчат дебюта на Славиша Стоянович.

Бившият юношески национал даде особено изявление за читателите на ТОПСПОРТ , в което приказва още за задачите на Ботев в шампионата и неговите упования в борбата за шампионската купа.

 Ботев (Враца) се укрепи с Даниел Генов
Ботев (Враца) се укрепи с Даниел Генов

Крилото има вяра, че " зелените " могат да се преборят за място в Топ 6

Юли, новият сезон в Първа лига донесе и промяна в клубната ти принадлежност. Как се стигна до прекосяването ти в Ботев (Враца)? Предполагам не е било елементарно да напуснеш Дунав (Русе) след толкоз хубави мигове там...

-Много елементарно в действителност се стигна до прекосяването ми в Ботев. Наставникът Сашо Ангелов ми звънна и се разбрахме за две минути. Аз желаех доста да се върна във Враца. Раздялата ми с Дунав беше сложна, само че желаех ново предизвикателство и заради тази причина си потеглих.

Имаше ли вид да продължиш кариерата си в чужбина?

-Не, на този стадий нямах нищо за чужбина. Надявам се скоро време да имам.

 Снимка 371368
Източник:

В Ботев се събрахте много опитни футболисти, само че все пак стартирахте акцията по неособено безапелационен метод? Твоето мнение за сложния старт.

- Ами да, не започнахме по най-хубавия метод, само че както се споделя равнищата е дълга по този начин, че ще имаме време да се изправим. А и въпреки всичко са минали два мача, в които аз персонално мисля, че играхме добър футбол.

Последното ви ново попълнение - Даниел Генов изрази оптимизъм, че Ботев има всички шансове да приключи в Топ 6 на постоянния сезон. Реална цел ли е това или първоначално ще се опитате да утвърдите мястото си в елита?

- Според мен най значимото е да се задържи тима в Първа лига колкото се може повече време, тъй като Враца в футболен град. За Топ 6 сигурно имаме футболисти и качества, само че единствено времето ще покаже.

 Красен Кралев: След броени седмици Ботев (Враца) ще семейства на своя стадион
Красен Кралев: След броени седмици Ботев (Враца) ще семейства на своя стадион

Помощ от страната и за Спартак (Варна)

Задава се първият ви огромен мач за сезона - домакинство на Левски. Очакванията ти за тази среща? Ще съумеете ли да вгорчите дебюта на новия им треньор Славиша Стоянович?

- Да първия огромен мач е след няколко дни, само че за нас няма значение против кой излизаме - дали е Левски, или Верея. Винаги се стремим да излезем краен победител. Със сигурност ще е доста тежък мач.

Имаш ли наблюдаване върху играта на противника, какви са мощните и слабите му страни?

- Ами да изгледах им няколко мача и съгласно мен не играят най положителния си футбол сега и това е нашият късмет да го победим.

Предполагам, че мотивацията при теб за тази среща ще е още по-голяма, защото си младеж на ЦСКА.

- Да, ще съм доста благополучен, в случай че им отбележа гол.

 Снимка 371369
Източник:

Говорейки за тях, допускам, че следиш изявите им в Лига Европа. Докъде смяташ, че ще стигнат " алените " в евротурнирите?

- Според мене ще им е доста мъчно да влезнат в групите на Лига Европа, само че ще съумеят. Имат доста добър състав.

 Защитник напусна Ботев (Враца)
Защитник напусна Ботев (Враца)

Иво Харизанов ще си търси нов тим

Няма по какъв начин да не те попитам и за Първа лига. И този сезон ли ще следим един преобладаващ Лудогорец, който рано ще убие интригата за купата?

- Ами не знам дали рано ще убият интригата, само че съгласно мен отново те ще са първенци. Само ЦСКА може на този стадий да ги спре.

И във финала на нашия диалог, къде в таблицата виждаш Ботев (Враца) в края на акцията?

- Ами за първа година колкото по-напред, толкоз по добре (Смее се)! Но съгласно мен, някъде в средата на класирането.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР