През лятото спортният директор на Левски - Даниел Боримиров и

...
През лятото спортният директор на Левски - Даниел Боримиров и
Коментари Харесай

Вутов разбра, че Левски не е Ботев

През лятото спортният шеф на Левски - Даниел Боримиров и тогавашният треньор Николай Митов бяха начертали стратегия, съгласно която тимът да бъде образуван от играчи, построени на " Герена ", сегашни юноши на клуба и двама-трима класни чужденци.

Черешката на тортата измежду привлечените от първата категория бе Антонио Вутов. Момчето, което блесна със синята фланелка на 16 години.

 Снимка 318722
Източник:

Талантът, който в един миг потегли да бяга от клуба, само че в последна сметка остана и получи правото да сложи " капсула на времето " в основите на новия бранш А на стадион " Георги Аспарухов ". Играчът, който още ненавършил 18 години, вкара над 1 милион лв. в касата на клуба с прехвърлянето в Удинезе.

След половин година чартърен в Ботев (Пловдив), в която Вутов се трансформира в главен състезател на канарчетата и им оказа помощ да вземат Купата на България (вкара гол на финала против Лудогорец), " сините " направиха всичко по силите си, с цел да го върнат на " Герена ".

Взеха го чартърен от Удинезе, за който той по този начин и не изигра мач в Серия " А ". Такова бе желанието и на самия футболист, нищо че бултрасите го носеха на ръце, а Николай Киров държеше той да остане.

 Делио Роси се усети, върна Вутов и Прохазка по местата им
Делио Роси се усети, върна Вутов и Прохазка по местата им

Треньорът на Левски тества нова скица на игра против Спортист

" Вече съм натрупал опит, по-зрял съм ", споделяше Антонио, който искаше да бъде победител с Левски и да не помни престоите си в италианските Удинезе, Козенца и Лече. В родния си клуб той трябваше да се трансформира в водач, въпреки и към момента да е на 21.

Подготовката му през лятото бе нарушена поради участия с младежкия народен тим. После пристигна нелепа травма - сряза си крайници в душкабина в хотел в Никшич преди реванша от Лига Европа против черногорския Сутиеска.

Въпреки това Антонио стартира шампионата като корав титуляр. Разписа се още във втория кръг против Витоша (Бистрица) и даде индикации, че ще е значима част от състава.

 Антонио Вутов: С всяка седмица се сработваме от ден на ден, само че ни би трябвало време
Антонио Вутов: В Италия се построих като персона (ВИДЕО)

" Паузата в шампионата ни оказа помощ да добием образа, който желае треньорът "

Треньорската промяна и идването на Делио Роси трябваше да му даде предимство пред останалите, тъй като поради престоя си на Апенините не би трябвало да има никакви проблеми при връзката с италианския щаб.

С идването на Обертан мястото на плеймейкър бе заето. А поради нежеланието на Делио Роси да употребява състезател със мощен ляв крайник на лявото крило Вутов бе пратен вдясно.

Оттогава като че ли започнаха тъгите за него. Той по този начин и не съумя да направи нещо, че да влезе под прожекторите вместо Габриел Обертан, Жорди Гомес и Давид Яблонски.

Най-дискутираната обстановка, обвързвана с негово присъединяване, пък бе тази, в която бе ударен на два пъти в лицето от левия бек на Лудогорец Натанаел, само че бразилецът не бе изпъден...

 Снимка 314729
Източник:

За жал Вутов не се запомни с друго негово отиграване - било гол (вкара още един път - на Ботев Гълъбово за купата), асистенция или пробив. С придвижване на сезона младокът ставаше все по-изгубен на дясното крило.

Защото нито има експедитивност за този пост, нито физическия потенциал да оказва помощ до дупка в защита, каквито са условията на Роси. Антонио не внасяше заостреност в нападенията, играта му напълно избледня. В най-важните мачове през акцията бе напряко неосезаем.

Той бе най-слаб на терена при 2:2 против ЦСКА - отличи се с няколко грубости, а с цел да не бъде изпъден, бе сменен още на почивката. След това си показване разумно остана запаса против втородивизионния Монтана за Купата на България.

След това стартира против Лудогорец (0:2) в Разград, само че бе изваден в 58-ата минута. За да пристигна последният мач с Локо (Пд), в който Антонио остана неизползвана запаса...

 Антонио Вутов навън от националния тим
Антонио Вутов навън от националния тим

Футболистът на Левски с травма, Серкан Юсеин също отпадна от групата

Определено Вутов има върху какво да се замисли. Той към този момент е схванал, че Ботев не е Левски. И с цел да се наложиш на " Герена ", с изключение на гений би трябвало и дебелоглав.

Протекциите от първия престой, когато бе младеж, към този момент ги няма. Макар и на 21 година, от него се желаят неща, каквито от Гомес и Обертан.

Летвата е висока, а с предстоящата зимна селекция ще бъде вдигната още. И единствено от Антонио зависи дали освен ще си върне титулярното място, само че и ще направи по този начин, че за него отново да се заприказва със суперлативите отпреди години.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР