През лятото слънцето през деня е горещо, а вечерите са

...
През лятото слънцето през деня е горещо, а вечерите са
Коментари Харесай

10 вкусни ястия, които пазят спомена за лятото

През лятото слънцето денем е горещо, а вечерите са хладни.

След тежък, изтощителен ден и хубаво човек да похапне свежа и лека храна, която е подобаваща за летния сезон.

Дни след края на най-топлия сезон ще се върнем на морския бряг, с цел да си спомним с носталгия за него. Представяме ви 10 вкусни ястия, които пазят загатна за лятото.

1. Скариди на скара

Скаридите Фахитас, са известна мексиканска храна, която ще направи вечерята ви лека и приятна. Можете даже да задушите скаридите с чушки и лук или да ги увиете в тортили. Семейството ви сигурно ще хареса тази рецепта. Още вкусни ястия със скариди във © Вкуси ме.

2. Риба

 10 вкусни ястия, които пазят загатна за лятото

Идеята за прекрасен ресторант на брега на морето, прясна риба и бира, би се харесала, в случай че не на всички, може би на множеството хора. Лятото е тук и през есента с голямото многообразие от риби, които се оферират в профилираните магазини. Или пък, в случай че не ви се занимава с приготвянето ѝ, си я поръчайте в ресторант. Още хрумвания по какъв начин да приготвите риба във © Вкуси ме.

3. Тиквички по гръцки

Ако не обичате риба, тогава мъчно бихте могло да устоите на хрупкавите тиквички с чеснов сос. В композиция с бира, това ядене се трансформира в съвършената вечеря с мирис на лято. Рецепта за тиквички по гръцки във © Вкуси ме.

4. Лятна яхния с чушки

 10 вкусни ястия, които пазят загатна за лятото

Много лесна и бърза за подготвяне е яхнията с чушки. Комбинацията от доматен сос и печени чушки със сирене би се харесала на всеки. Как да приготвите чушки с доматен сос – във © Вкуси ме.

5. Пържени картофи

Със сигурност всеки е опитвал пържени картофи, само че не би трябвало да ги изключваме от листата си с летни храни. В композиция с бира или безалкохолна напитка, пържените картофки са обичана храна на всеки. Лесни за подготвяне вкъщи и не доста скъпи в заведенията.

6. Салата Цезар

 10 вкусни ястия, които пазят загатна за лятото

Отново ядене, което съвсем всеки е опитвал и което носи чувството за лято. Заради пилешкото месо салатата Цезар може да де употребява даже като главно. Въпреки това, салатата не е по никакъв начин тежка, само че сигурно може да ви нахрани.

7. Зеленчуци на фурна

Ако вие или вашата баба имате градинка, в която отглеждате плодове и зеленчуци, можете да се възползвате от тях и да сътворите доста вкусно лятно ядене даже и при започване на есента. Освен на фурна, еленчуците могат да се готвят по разнообразни способи. Те са леки, не тежат на корема, само че в това време засищат и дават всички потребни субстанции, от които се нуждаем.

8. Гръцка салата

 10 вкусни ястия, които пазят загатна за лятото

Домат, краставица, лук, сирене и зехтин. Комбинация, която няма по какъв начин да не се хареса. Може да се употребява целогодишно и постоянно да ни връща към страхотните летни мемоари. Лесна е за подготвяне вкъщи, също по този начин не е по никакъв начин скъпа и по заведенията. Любимото узо или друга напитка приключва вкусната вечеря.

9. Царевица

Какво по-вкусно от прясна, варена царевица, поръсена със сол. Става за гарнитура, за следобедна закуска или… без значение по кое време. Може да ядете в безкрайно количество, тъй като царевицата е доста лека и потребна храна.

10. Таратор

 10 вкусни ястия, които пазят загатна за лятото

Ясно е, че тараторът може да се употребява целогодишно, само че постоянно прибавя щипка лято към трапезата ви. Лесен, апетитен и потребен! Традиционен български таратор във © Вкуси ме.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР