През лятото се увеличава броят на напускащите страната деца, които

...
През лятото се увеличава броят на напускащите страната деца, които
Коментари Харесай

ВАЖНО: „Гранична полиция“ с информация за пътуващите в чужбина деца

През лятото се усилва броят на напускащите страната деца, които подлежат на спомагателни инспекции, целящи попречване на противозаконни дейности по отношение на тях.
С интензивния пътникопоток в летния туристически сезон, Главна дирекция „ Гранична полиция “ подхваща редица ограничения за ускореното прекосяване на жителите през границите.
Граничните служители на реда управляват условието за показване на нотариално заверено единодушие за овакантяване на страната на малолетни български жители, пътуващи непридружени от родител/родители.
Липсата на нотариално заверена декларация от отсъстващия родител е съображение да се откаже излизането от Република България на ненавършилия пълноправие български жител.
На изхода се показват нотариално заверена декларацията и нормално копие от нея, което остава на граничния пункт. Придружителите на децата би трябвало да знаят, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт няма опция да се изготвят копия на декларациите, заради което те би трябвало авансово да се снабдят с тях.
С цел ускорение осъществяването на граничните инспекции и понижаване времето за изчакване на Граничен контролно-пропусквателен пункт, Главна дирекция " Гранична полиция " моли жителите да се осведомят за условията за пътешестване на ненавършили пълноправие деца и да приготвят авансово нужните документи за гранична инспекция.
Подробна информация можете да намерите в интернет страницата на Главна дирекция „ Гранична полиция “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР