През лятото на 2021 г. се разчу за договор за

...
През лятото на 2021 г. се разчу за договор за
Коментари Харесай

Гласове: Лена Бориславова получавала 13 690 лв. на месец от ББР с нищожен договор

През лятото на 2021 година се разчу за контракт за правно обслужване сред Българската банка за развиване (ББР) и правната адвокатска фирма, в която работи Лена Бориславова, сегашна шефка на кабинета на Кирил Петков. Документи с, които „ “ разполага, демонстрират, че Бориславова е получавала сериозна сума от държавната банка въз основата на незабележим контракт. Той е доказан от ББР от лица, които нямат представителна власт към трети страни. Копие от писмото, с което се удостоверява контракта, демонстрира, че Лена Бориславова е трябвало да проучва документи, да съветва и най-важното – да бъде тъкмо избраното лице, на което адвокатската адвокатска фирма да разпорежда тези услуги.

Писмото за удостоверение и действително активирането на контракта е осъществено с подписите на Владимир Георгиев и Цанко Арабаджиев на 01.07.2021 година – шест дни преди да имат право за това. Те са вписани в Търговския указател на 07.07.2021 година и това е датата, от която могат да съставляват банката пред трети лица и да подписват контракта и потвърждаващото писмо за Лена Бориславова. С тези дейности са нарушени съществуващи правила, като банката е задължена с разноски, които отиват в джоба на актуалната шефка на кабинета на Кирил Петков.

Прави усещане, че договорът е с адвокатско сдружение „ Джингов, Гугински, Кючуков и Величков “, само че е с тъкмо изтъкване на Лена Бориславова при месечно заплащане 13 690 лева или 164 289 лева годишно без Данък добавена стойност, без разходи и без в допълнение уговорените спомагателни 274 лева на час. 

Договорът е преустановен, когато доближената на Кирил Петков се включва в политическата конкуренция. Преди това тя е била юрист на неговата фондация „ Център за приложни проучвания и нововъведения “, в която е била и преподавател.

По времето на нищожния ѝ контракт с ББР, Бориславова е имала кабинет в Министерството на стопанската система, възложен ѝ от служебния министър Кирил Петков на същия етаж, на който се намира и неговия кабинет. Припомняме, че Конституционният съд разгласи назначението на самия Петков в служебното държавно управление за незначително поради двойното му поданство по това време.  

До подписването на скандалния контракт с адвокатското сдружение, в което работи Бориславова, също се стига след кавги, когато през целия месец юни 2021 година Кирил Петков прави опити да смени управлението на ББР. Той подава поредност от претенции в Търговския указател, като си разрешава да нападна обществено съда и неговите решения. Петков съобщи, че ще подава претенции, до момента в който не се откри осъждам който да ги удовлетвори.











Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР