През лятото косата страда много от слънцето, хлора, морската сол,

...
През лятото косата страда много от слънцето, хлора, морската сол,
Коментари Харесай

Грешки за косата, които правите на плажа и в басейна

През лятото косата страда доста от слънцето, хлора, морската сол, вятъра... Това е един от най-травмиращите моменти за косата, в случай че не е предпазена и обгрижвана. Ако желаете да избегнете дехидратацията дотам, че тя може да се счупи и цветът да се промени (особено в случай че имате акценти или сте се боядисали), избягвайте да вършиме тези неточности.

Не използвайте капилярен слънцезащитен крем

Точно както предпазвате кожата си от слънцето със слънцезащитни кремове, по този начин и вие би трябвало да предпазвате косата си. За това би трябвало да употребявате протектор за коса с УВ филтри. Тези артикули също защищават от хлор и морска сол. Нанесете щедро преди и по време на експозицията, като разнесете добре върху всички кичури. Освен това би трябвало да употребявате шапки, шапки, шалове..., които също защищават косата ви от слънцето.

Разтриване на косата с забрадка, когато е мокра

Нито когато миете косата си вкъщи, нито когато напускате басейна или морето, не би трябвало да търкате косата си с кърпата. Този жест, като се изключи че предизвиква къдрене, може да разчупи косата. Когато косата е мокра, тя е доста по-крехка. Съветваме ви да го източите и да отстраните непотребната вода, като деликатно избършете кърпата.

Изчеткване напряко от водата

При излизане от водата е всекидневно да се четка косата, само че това може да аргументи строшаване. Използвайте гребен с необятни зъби и нанесете еликсир за отмиване. По този метод косата няма да страда толкоз доста.

Не я миете с хидратиращ шампоан

През лятото е належащо да миете косата си по-често, изключително в случай че ходите на плаж или басейн. Необходимо е всекидневно да се отстраняват всички следи от хлор и сол. Изберете мек, хидратиращ шампоан, с цел да възстановите загубата на влага.

Забравяте маската

Хидратацията  със отбраната, е главната стъпка за грижа за косата ви през лятото. Маските за коса съдържат артикули, които подхранват и хидратират косата, тъй че е значимо да ги употребявате по-често. Можете да го нанесете след измиване, оставяйки да работи 30 минути или даже преди измиване върху суха коса.

Не се грижите особено за боядисана или подчертана коса

Цялата коса страда през лятото, само че избелената, боядисана или подчертана коса страда още повече. Използвайте характерен шампоан / еликсир за боядисана коса най-малко 2 пъти седмично. Това ще помогне на цвета да не се окислява или да се появят оранжеви тонове.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР