През лятото, когато всички пръсти са на показ през сандалите,

...
През лятото, когато всички пръсти са на показ през сандалите,
Коментари Харесай

7 стъпки за перфектен педикюр у дома

През лятото, когато всички пръсти са на показ през сандалите, е мъчно да пренебрегвате педикюра си. През зимата също обаче би трябвало да сте подготвени за инцидентни срещи с нечии крайници от прилежащата постеля за йога да вземем за пример. Да сте постоянно с съвършен педикюр не е комплицирано, а и напълно не значи, че би трябвало да посещавате постоянно професионалния салон. Достатъчни са банята или хола ви и най-вече приятелка/съквартирант/гадже/майка... за помощ в масажирането.

#1. Почистете краката си . Естествено, че е обикновено за начало на процедурата, само че имаме поради – почистете ги доста добре. Всяка възможност за попадане на микроби под ноктите ви или в раничките по кожата ви, значи риск от зараза.

#2. Накиснете краката си доста добре . Много хора го подценяват, а това е може би най-важната стъпка. Не е нужно да купувате специфични соли и разтвори – просто малко топла вода ще свърши чудесна работа. 10 минути, не повече, е задоволително, с цел да се „ отпусне “ мъртвата кожа на стъпалата и пръстите ви, с цел да я премахнете елементарно.

#3. Обработвайте кожата добре благодарение на пемза или пила – това ще понижи вероятността за поява на мазоли до най-малко. Това може да вършиме постоянно в банята по време на душ, само че не всеки ден, а през ден. Не използвайте остри предмети за изрязване на мазоли - прекомерно нападателните способи крият риск от пострадване. В салоните за хубост експертите употребяват специфичен бръснач – не го правете вкъщи.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР