През лятото Ели Гигова отива на среща с генералния директор

...
През лятото Ели Гигова отива на среща с генералния директор
Коментари Харесай

Това ли е най-образованата телевизионна водеща у нас?

През лятото Ели Гигова отива на среща с генералния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров и с Уляна Пръмова - шефа на дирекция “Информация " в малкия екран. Те я питат дали би се съгласила да бъде водеща на утринния блок в новата му идея, с която ще започва през есенния тв сезон. “Аз толкоз доста се зарадвах, че незабавно одобрих - стори ми се доста забавен вид. А и Българска национална телевизия е мястото, където познавам толкоз доста хора. Чувствам се, все едно съм се върнала вкъщи си ", споделя тя. Така от 3 септември тя е на екрана на публичната телевизия. Оттогава в утринния блок на Българска национална телевизия 1 четирима водещи хем се редуват по избрани тематики, хем дават резюме на настоящите събития от деня.

Сега Ели Гигова води утринния блок с Даниел Михайлов, Илия Илиев и Боряна Каменова. Четиримата незабавно си пасват и не им трябват доста тренировки, преди да излязат в ефир дружно. “Всички те са извънредно другарски настроени, за което доста им благодаря. Освен това имат знанията да вършат телевизия по най-хубавия метод, тъй че се веселя, че работя с тях ", изяснява Гигова. 

Ако има един проблем на утринния блок за нея, това е ранното ставане. За да е в точния момент в малкия екран и да има опция въпреки всичко да се приготви добре преди ефир, Ели би трябвало да стане най-късно в 4 ч. В 5 ч би трябвало да е влезнала в постройката на Българска национална телевизия и не след дълго е подготвена да каже “добро утро " на феновете. Но е намерила решение и на ранното ставане. “Моят сътрудник Илия ме поучава да поспя най-малко 2 часа следобяд – не можем да си легнем доста рано вечер, тъй като би трябвало да проследим събитията от деня ", усмихва се тя.

Гигова има богат професионален опит - с изключение на като водещ на разнообразни излъчвания е била в екипа на Илияна Йотова по времето, в което тя бе евродепутат. Освен това се е снимала като актриса в българския сериал “Фамилията " и в касови продукции като “Нюрнберг ". Освен това е измежду най-образованите публицисти у нас. Ели приключва аудио-визуална публицистика във френски лицей, по-късно и компетентност “Международни връзки " в Париж.

Още до момента в който е студентка, се среща с Димитър Шарков - режисьор на предаването “Под дъгата ", което върви по Канал 1. Там Ели за първи път става кореспондент. След това ѝ оферират да води “Спортна тресчица " с Камен Алипиев-Кедъра. “Това беше огромният старт на кариерата ми. " Няколко години по-късно Нова тв кани Ели за водеща на утринния блок на мястото на Лора Крумова, а последно Гигова е водещ на студиото на Българска национална телевизия за международното състезание по футбол в Бразилия през 2014 година

Оттогава до тази седмица отсъства от ефира, само че не тъй като няма оферти да се върне в него. Сама взема решение да насочи напъните си в друга посока – като сбъдне своята фантазия да приключи магистратура в най-старото висше учебно заведение в щата Ню Йорк - Колумбийския университет, написа " 24 часа ". След доста сериозна подготовка и тежкия изпит GMAT тя е призната да учи обществена администрация с подспециалност интернационална политика.

От доста време Ели желае да се занимава със сериозна публицистика - политическа и интернационална. “Когато отидох от спорта в Нова тв, се възпламених по настоящите тематики, за които допреди това не бях говорила в тв студио. След това пристигна предлагането от Илияна Йотова да работя за нея в Европейския парламент, което беше самобитен първи ред за мен в международната политика - тогава виждаш нещата по какъв начин се случват пред теб и даже си част от тях. " Докато е в Екологичен потенциал, у Ели назрява решението да продължи образованието си в тази тенденция - да задълбочи и надгради познанията си в международната политика. Малко по-късно кандидатства в университета в Ню Йорк и сбъдва фантазията си.

Обучението ѝ в магистърската степен е 2 години, в които учи седем дни в седмицата. Попада в напълно интернационална среда – студентите са 50% американци и 50% - от останалата част на света. “Една от най-близката ми приятелки от там сега е заместник-министър на правораздаването на Казахстан. Такива неща надали ще ти се случат другаде. Имаше хора от разнообразни държавни управления, пратени по стратегии от техни министерства ", споделя Гигова. 

Сред професорите ѝ е тогавашният началник на Демократическата партия в щата Ню Йорк Базил Смайкъл. По това време тече президентската акция в Съединени американски щати и той пази Хилари Клинтън. “Това е един от хората, с които заран бяхме на лекция, а следобяд го виждахме да приказва по Си Ен Ен. " Обучението е извънредно на практика ориентирано и обвързвано с настоящите събития. Затова един ден преподавателят им кани на лекцията им Сюзан дел Персио – стратегa на Републиканската партия по въпросите на медийните връзки, с която да обсъдят и другата позиция към предизборната акция. Ели и сътрудниците ѝ имат право да задават въпроси. Макар да се чака, че по-скоро другият претендент на Демократическата партия - Тед Круз, ще бъде номиниран за президент, Ели подвига ръка и пита: Ако имате съвет към Доналд Тръмп, в случай че той е номинацията на партията, какъв би бил той? Същата вечер точно този въпрос е заложен на Дел Персио от публицист от Си Ен Ен.

“Никога няма да не помни този миг. Само скърбя, че не записах нейния отговор на моя въпрос. " Докато е в Съединени американски щати, Ели получава няколко оферти за работа. Отказва на всички - въпреки всичко отпътува с концепцията да се върне в България. Истината е, че където и да отиде, колкото и време да прекара надалеч от страната ни, постоянно се връща вкъщи. “За мен в никакъв случай не е стоял въпросът да пребивавам другаде ", споделя тя. Това е избор, който прави още преди години – когато отново е в Ню Йорк, където усъвършенства британския си. Тогава има още една мотивация да остане в Съединени американски щати – има си сериозен другар – французин, който доста обича. “Това е и най-трудното решение, което в миналото съм вземала – дали да се разделя с него, да се върна от Америка и да заживея в България. Тогава стоеше въпросът – оставам и си имаме семейство, или се връщам и преследвам фантазиите си за кариера. Тогава бях на 25 година И в този момент не скърбя за избора си ", безапелационна е Гигова.

Французинът остава най-голямата ѝ обич макар сериозните връзки, които има след него. В момента Ели няма човек до себе си, само че не страда от липса на ухажори. Тази година на рождения си ден получава неочакван подарък – красиви цветя, изпратени по пощальон. “Анонимен е индивидът, който праща подаръка. Бихте ли го приели? ", пита я той. И Ели вижда зад него няколко кофи, цялостни с 601 рози. Сега, когато към този момент от дълги години е под светлините на прожекторите, рядко приказва за персоналния си живот. Казва единствено, че в случай че Господ е решил, ще има свое семейство. “Ако е решил, че в друго би трябвало да се съсредоточвам, няма да имам. Не съм съсредоточена, че нещо би трябвало да ми се случи. Някои неща не зависят от нас ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР