През лятото е хубаво да се насладите на природата. Понякога

...
През лятото е хубаво да се насладите на природата. Понякога
Коментари Харесай

7 нетрадиционни метода за справяне с ухапването от комари

През лятото е хубаво да се насладите на природата. Понякога обаче излетите и пътуваният могат да бъдат помрачени от комарите.

Те са безусловно на всички места през лятото. По тази причина ще ви кажем по какъв начин да се предпазите от ухапвания и по какъв начин да се справите, в случай че тези гадинки към този момент са ви нахапали.

Не е належащо да употребявате специфични артикули от аптеката, за които ще пръснете десетки левове.

Съществуват доста комфортни съставки, които могат да бъдат приложени във всевъзможни условия.

Лимон

Лимонът участва в съвсем всеки дом. Той е превъзходен за чай, салатен дресинг, подготвяне на лимонада, разчистване на примеси и маски за кожа. Но той е ефикасен и при захапване от комар. Буквално няколко капки лимонен сок ще ви оказват помощ да избягате от болката, получена от захапване от комар. В допълнение, миризмата на кисел цитрус отблъсква комарите и ги отстрани.

За да се отървете от комарите, би трябвало да нарежете лимон на половина и да сложите в него цветя от карамфил. Тази миризма е смъртоносна за насекомите и ще ви разреши да живеете без тези кръвопийци в къщата.

Сода за самун

Сода за самун, която е в кухнята на всяка стопанка, също по този начин дейно оказва помощ да се отървете от следи от захапване от комари. Просто разредете сода във водата и поставете на мястото на ухапването. Само след няколко минути сърбежът и възпалението ще преминат.

Оцет

Той дейно оказва помощ да се отървете от неспокойствие, получено след захапване от комар. Необходимо е да поставите памук, натопен в оцет. Трябва да се означи, че миризмата може да бъде извънредно неприятна. Добре е да се употребява ябълков или гроздов оцет.

Лед

Ледът няма лековит резултат, само че може да облекчите неприятното възприятие, в случай че го поставите на ухапаното място.

Алое вера

Сокът от алое е доста потребен в доста аспекти, да вземем за пример при настинки, възпаления, ринит. Включително той може да се приложи и след захапване от комар - сокът ще пречисти от токсичнитевещества от раната.

Чесън

Миризмата на чесън плаши насекомите, включително и комари. Просто би трябвало да положите към повредената зона белени скилидка чесън. Това няма да бъде от най-приятните чувства в живота, само че е необикновено дейно.

Паста за зъби

Всеки знае, че пастата за зъби се употребява интензивно в семейството. В комплекта за първа помощ той несъмнено е потребен детайл.

Ментовата паста без багрила може да обезврежда болката и паренето. Раната ще изсъхне единствено за няколко часа, написа zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР