През лятото бе пикът му от 3,56 лева за литърЦената

...
През лятото бе пикът му от 3,56 лева за литърЦената
Коментари Харесай

Цената на дизела падна до 2,70 лева за литър за пръв път от година

През лятото бе пикът му от 3,56 лв. за литър

Цената на дизела през уикенда падна и сега може да се откри и за 2,70 лева за литър. Такава ниска цена не е имало от една година насам, отбелязва в.24 часа.

През март предходната година дизеловото гориво за финален път беше под 3 лева литърът. След това стартира да нараства и през лятото стигна пика си от 3,56 лева

На процедура през днешния ден е към този момент с цели 86 стотинки за литър по-евтино, предава Дунав мост. 

От пика насам дизелът, който у нас по принцип е по-скъп от бензина, стартира да поевтинява, само че прекомерно гладко и до неотдавна към момента се продаваше за близо 3 лв..

С поевтиняването му в този момент се отстрани една от главните аргументи за инфлацията, защото дизелът е основното гориво за транспорт на артикули.

Поради огромното търсене, което се усилва с наближаването на есента и зимата, цената на дизела остана по-висока от тази на бензина през студените месеци. Най-вероятно повода за настоящето му поевтиняване е, че излизаме от зимния сезон.

Въпреки ценовия потрес през 2022 година за всички консуматори на горивото у нас нас дизелът се продаваше на едни от най-ниските цени в Европа. Само в Полша и Малта цените му бяха по-ниски. В огромна част от западноевропейските страни по бензиностанциите дизелът се продава за над 4 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР