През лятото авиокомпанията претърпя стачки в Европа - в Германия,

...
През лятото авиокомпанията претърпя стачки в Европа - в Германия,
Коментари Харесай

Ryanair намали очакванията си за печалбата заради стачките и цената на горивото

През лятото самолетната компания претърпя стачки в Европа - в Германия, Холандия, Белгия, Испания и Португалия.

© Paul Hanna Още по тематиката
Ryanair анулира 150 полета от и за Германия

Причината за това е 24-часова стачка на водачите и кабинния екипаж поради възнагражденията и изискванията на труд
12 сеп 2018
Американски хедж фонд купува 3.1% от Ryanair

Сделката е на стойност от близо 540 млн. $
29 авг 2018
Ryanair отстранява безплатния багаж на борда

Компанията се споразумя и с ирландските водачи след продължаващи към този момент няколко седмици протестни дейности
24 авг 2018 Най-голямата нискотарифна самолетна компания в Европа - ирландската Ryanair, понижи прогнозата си за годишната облага и предизвести, че в бъдеще е допустимо тази наклонност да продължи. Решението се дължи на продължителните стачки на личния състав, разноските за отплата и цените на горивото. Ирландската група промени диапазона на предстоящата облага до 1.1 - 1.2 милиарда евро, до момента в който последните предвиждания бяха за 1.25 - 1.35 милиарда евро.

Проблемите

След новината акциите ѝ паднаха при започване на търговията на фондовата борса в Дъблин, като цената им се намали с близо 10% спрямо петък, написа Financial Times. Главният изпълнителен шеф Майкъл О’Лийъри съобщи, че двeте стачки в пет страни това лято са се отразили на броя превозени пасажери, а от там и на прогнозата за облага. Той съобщи: " Съжаляваме за спиранията. Все отново в дните, в които е имало стачкуващи, сме изпълнили над 90% от програмата си. "

Други аргументи, посочени в изказването на компанията, са: по-нисък трафик поради стачките и по-ниски цени на билетите поради повече предварителни резервации, планувани от в този момент за празниците. Разходите за отплата и по-високите цени на горивото също играят роля. В резултат клиентите са изгубили доверието си, а това отново е проблем за превозвача.

Как ще се оправи с проблемите

От компанията към този момент са изготвили проект по какъв начин да се оправят с компликациите. В изказване, оповестено на уеб страницата ѝ, се споделя: " Както редица други европейски самолетни компании, взехме решение да понижим зимния си потенциал за 2018 година (с 1%) поради по-високата цена на горивото и по-висока стойност на разноските за отплата ". Изготвени са съкращения за зимния сезон, влизащи в действие от 5 ноември. Авиокомпанията затваря базата си от 4 самолета в Айндховен, както и тази в Бремен, разполагащ с два самолета. В Нидерхайн в Германия ще броят на самолетите ще бъде понижен от 5 на 3. Въпреки съкращенията множеството направления ще продължат да се извършват.

Битката със синдикатите

През лятото самолетната компания беше ударена от стачки на личния състав в Германия, Холандия, Белгия, Испания и Португалия. Авиокомпанията се съгласи да признае профсъюзите в края на 2017 година, откакто други стачки доведоха до анулацията на хиляди полети.

В резултат цените за второто тримесечие паднаха с 3% вместо да се усилят с 1%, а за втората част на годината ще намалеят с 2%. Разходите за горива се чака да се усилят, достигайки 460 млн. евро, което е с 30 млн. повече от предходните години. Главният шеф О’Лийъри признава, че " Ryanair не може да заобиколи изключителните сривове за третото тримесечие. Това може да наложи по-нататъшно понижаване на годишните прогнози, както и не би трябвало да се подценява по-малкия зимен потенциал ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР