През летния период е изключително важно да не забравяме за

...
През летния период е изключително важно да не забравяме за
Коментари Харесай

5 мита за слънцезащитните продукти

През летния интервал е извънредно значимо да не забравяме за слънцезащитните артикули, а да ги използваме постоянно и дейно. За задачата е значимо да спрем да имаме вяра в някои постоянно срещани легенди.

Мит 1: Колкото по-висок е SPF, толкоз по-добре

SPF е индикатор, който демонстрира доколко слънцезащитният крем блокира нездравословните слънчеви лъчи и нормално кремовете с най-голям фактор се предлагат за светла кожа. По някаква причина доста хора считат, че той е индикатор за продължителността на деяние на крема. Всеки крем би трябвало да се нанася още веднъж върху кожата след два часа, без значение от SPF-а, посочена на опаковката му.
 Няколко потребни съвета по какъв начин да изберете най-хубавата слънцезащита, за хубав и здравословен загар Няколко потребни съвета по какъв начин да изберете най-хубавата слънцезащита, за хубав и здравословен загар
Всеки знае, че слънцезащитата е едно от най-важните неща, в случай че желаете да запазите здравето и хубостта на кожата си за по-дълго време. Н...

Мит 2: Слънцезащитните артикули стопират витамин D

Витамин D се назовава " слънчевият витамин ", тъй като се създава от кожата, когато тя е изложена на слънчева светлина. Слънцезащитните артикули блокират UV лъчите и може да се допусна, че производството на витамин D понижава заради това. Но малко от нас употребяват слънцезащитните артикули толкоз интензивно върху всички области на кожата. А тези, които остават незащитени, получават задоволително слънчева светлина, с цел да създават този витамин.

Ако смятате, че може да се сблъскате с недостиг, заложете на меню, в което участват най-вече сьомга, овес, мляко, портокалов сок, яйца и риба звук.

Мит 3: Прозорците на колите блокират слънчевите лъчи

Предните стъкла на колите нормално са направени от ламинирано стъкло, което филтрира и двата типа слънчева радиация, само че страничните и задните стъкла нямат подобен вид отбрана. Необходимо е да употребявате слънцезащитни артикули даже в колата.
 Откриха вещество, предизвикващо рак в слънцезащитни кремове Откриха вещество, предизвикващо рак в слънцезащитни кремове
Изследване на френски учени демонстрира, че слънцезащитни кремове от известни марки способстват за натрупването на веществото бензофенон, к...

Мит 4: Приготвените вкъщи слънцезащитни артикули са не по-малко ефикасни

Няма доказателства, че домашните слънцезащитни кремове са по някакъв метод потребни или безвредни като комерсиалните слънцезащитни артикули. Съставките, употребявани за изработката на слънцезащитни артикули, просто не са налични за елементарния консуматор, тъй че е невероятно да си ги набавим и да си създадем крем.

Заложете на подготвен артикул, който елементарно се всмуква в кожата и не провокира раздразнение.

Мит 5: Слънцезащитният крем е водоустойчив

Често слънцезащитните кремове се популяризират като устойчиви на пот и вода. Но те въобще не са водоустойчиви. Изследванията демонстрират, че нито един слънцезащитен крем не може изцяло да блокира водата. И в случай че сте се къпали, тогава би трябвало още веднъж да го нанесете върху кожата си, написа The Health Site.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР