„Невероятен“ отговор на инициативата на Chippy за детско хранене от £1

...
През летните ваканции бяха осигурени ястия от £1 за деца,
Коментари Харесай

През летните ваканции бяха осигурени ястия от £1 за деца, за да помогнат на родителите, които може да се борят с увеличаването на

„Времето може да бъде много трудно за семействата, ваканцията е много дълга и ние живеем в район, където има много висок процент безплатни училищни ястия“, каза г-жа Люис пред Sky News.

Изображение: Sarah Lewis притежава Mel's Chippy в Кармартеншир. Снимка: Сара Люис

Целта на схемата за хранене на Chippy, базирана на юг, е да възпроизведе това, което може да се предлага в училищната столова, с включени напитка и парче плод.

„Отговорът беше невероятно – както от хора, които използват услугата, което е страхотно, защото тя е там за това, но също така и реакцията на общността да я поддържа“, добави г-жа Луис.

„Очевидно не е цена - за мен като бизнес е ефективно да раздавам храна за £1, очевидно струва малко повече от това и не бях сигурен дали ще можем да го поддържаме през всичките шест седмици."

Родители, „сломени“ от теглене на плащания за осиновяване, казват, че финансирането е „лотария с пощенски код“

Но „стоплящата сърцето“ подкрепа от клиенти и други фирми, включително доставчици, означава, че схемата може да продължи до края на училищните ваканции.

„Намираме се по средата на криза на разходите за живот, където всичко е скъпо, сметките за храна на всички са скъпи, Сметката за енергия на всеки е скъпа и няма много свободни пари за разходка“, каза г-жа Луис.

„Така че това изглежда като чудесен начин да помогнете на всички и не само това, за разлика от хранителните банки или други, по-официални обществени инициативи, няма бюрокрация, няма формуляри, няма нужда от документи за самоличност, няма стигма.

„Хората могат просто да влязат и да поискат храна за деца от £1 и това е, те получават."

Прочетете повече:
"Най-тежката финансова ситуация" на правителството на Уелс след децентрализацията
Младите хора и наемателите са сред най-засегнатите от растящите цени

Схемата е толкова популярен, че собствениците на чипове се надяват да го върнат по време на бъдещите празници.

„Надяваме се да стартираме тази схема отново и да се надяваме, че някои други схеми ще достигнат до различни групи в общността“, каза г-жа Луис.

„Като малки индивиди, ние не можем наистина да определяме държавна политика или да правим големи промени и понякога е по-лесно да го върнем и да погледнем малката картина и да направим малки неща, които създават ефект на вълни.“< /p>

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР