През летните месеци и септември, традиционно през последните години българите

...
През летните месеци и септември, традиционно през последните години българите
Коментари Харесай

Едва 39 българи са посетили Русия през септември, повече са отишли в Украйна

През летните месеци и септември, обичайно през последните години българите пътуват доста в чужбина - главно за отмора, само че и по работа, т.е. служебни командировки и бизнес срещи.

Традиционно визитите до наши прилежащи страни и страни от Европейски Съюз са най-вече. Но имаше и не малко пътувания до Русия. През последните месеци обаче, пътуванията на българи до Русия безусловно са сведени до най-малко. А за септември 2022 година, може да се каже че визитите в Русия на български жители са на " санитарния " най-малко.

Според изнесените от Националния статистически институт (НСИ) данни, за септември са регистрирани едвам 39 пътувания на българи до Русия , и то единствено със служебни цели. За съпоставяне, за юли и август предходната година, има по към 2000 пътувания месечно на българи в Русия.

Също през септември 2022 година, водещата на лична територия война Украйна е посетена от 114 българи, като 71 от визитите са със служебни цели, а 43 - с друго предопределение (без туризъм).

През септември, България в същото време е посетена от 10 550 руснаци, от тях на отмора са пристигнали 7270, а служебно - 416 индивида.

Украинците, пристигнали у нас през септември са съвсем 98 000, като съгласно данните на Национален статистически институт, при малко над половината от тях визитата им е записано в графата " други ", т.е. отвън туризъм и служебно.

Също за предходния месец, най-вече визити у нас са имали жителите на Турция (над 186 хил.) и на Румъния (почти 176 хил.).
 Какво става с туризма в Русия през 2022 година
Какво става с туризма в Русия през 2022 година

Предпочитанията на руснаците за пътешествия и тип почивки в страната, и коя дестинация ненадейно означи най-голям растеж на посещаемост
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР