През кариерата си Валентин Найденов е носил екипите на Ботев

...
През кариерата си Валентин Найденов е носил екипите на Ботев
Коментари Харесай

Вальо Найденов: Гриша Ганчев има повече хъс и спортна злоба от футболистите

През кариерата си Валентин Найденов е носил екипите на Ботев (Враца), Нефтохимик, Локо (София), Литекс и ЦСКА, където минава през лятото на 1998-а.

" Червените " почитатели го помнят освен със страхотния гол във вратата на Атлетико (Мадрид), а и със сърцатата му игра. 48-годишният някогашен национал бе за малко на " Армията ", само че остави доста другари и незабравими страсти там.

Нелепа травма го изважда за повече от три години от терените и прекъсва кариерата му.

Нищо обаче не може да прекъсне мощната му връзка с " Българска войска " и той рядко пропуща мач на обичания си тим.

Ето какво показа Найденов пред сътрудниците от " Тема Спорт ".

Г-н Найденов, за какво на мачове на ЦСКА не ви виждаме в ложата при ветераните, а сте на трибуните дружно с почитателите?

- Защото аз съм почитател и като подобен съм на стадиона. Там съм да поддържа обичания си тим. С шал и с другари се усещам чудесно. Усещам трибуната като моето място, където най-силно мога да изразя любовта, страстта и поддръжката си.
 Снимка 532415
Източник:

Продължавате да обичате футбола, само че откакто спряхте да се състезавате, не продължихте да се занимавате с него като треньор да вземем за пример...

- Не, не беше моето. Аз отново съм покрай футбола, тъй като не пропущам мач на ЦСКА и Ливърпул. Дори съм гледал няколко срещи на " Анфилд " онлайн, само че не се виждам като треньор. Нямам нерви за това, а и по този начин имам повече време за фамилията си.

Как оценявате миналото състезание за ЦСКА?

- Много благополучен съм, че спечелихме купата. Беше значимо да победим на финала. Много значимо, тъй като в противоположен случай нервите щяха да вземат връх. Този триумф и страхотните мачове в Европа ме карат да дефинира сезона като сполучлив. Нали знаете, че всичко е добре, когато приключва добре.

Не казвате нищо за представянето в шампионата?

- Там демонстрирахме напълно друго лице, което, няма да си изкривявам душата, не ми хареса. Подобни амплитуди и непо-стоянство в представянето не отиват на ЦСКА. Надявам се през идната акция това да се промени и е извънредно време да свалим Лудогорец от върха.
 ЦСКА заплаща колкото Наполи за Нзила
ЦСКА заплаща колкото Наполи за Нзила

Ще играе чартърен на " Армията "

В Левски се чака нов притежател и съществени вложения...

- На " Герена " май повече приказват за молове и магазини, а футболът им е на назад във времето. Тях не ги поставям в сметките. Към този миг те към момента нямат даже тим. Много надалеч са от ЦСКА.

Какво ви кара да сте оптимист за идващия сезон?

- На първо място треньорът. Любо Пенев е верният човек, който е кадърен да донесе по този начин чаканата купа на " Армията ". С неговото идване тимът закупи визия, темперамент, убеденост. Аз доста харесвах Бруно Акрапович, когато бе отпред на Локо (Пловдив), само че се видя, че със скица за 1:0 в ЦСКА не става. Мисленето, ДНК-то на нашия тим изискват да играем офанзивно и да мачкаме противника.

Разполага ли Пенев с нужния капацитет от футболисти?

- Да. Аз доста одобрявам Варела. Той е страховит състезател, който имаше тежко начало, само че при Любо разпростра капацитета си. Не виждам по-добър от него в България и желая да го виждам още дълго с алената фланелка. Не по този начин стоят нещата с Тиаго, който ми се коства привършен и представянето му е на приливи и отливи. Надявам се Мазику да остане. Харесвам Бусато, само че бих желал Евтимов да получи повече късмет, тъй като ми се коства, че има качества. В центъра на отбраната сме добре. С няколко положителни попълнения през лятото фантазията може да се трансформира в действителност. Усещам, че мъчно ще задържим Кайседо, който също доста одобрявам. Очаквам той да се показа мощно на Копа Америка и за него да дойдат оферти, които мъчно се отхвърлят. Това е нещото, което ме тормози - текучеството. Иска ми се да бъде построен гръбнак, който да бъде непокътнат 2-3 години.
 Снимка 532414
Източник:

Такива продажби на съществени футболисти доведоха до спор сред Гриша Ганчев и част от последователите...

- Аз съм играл в Литекс и познавам добре господин Ганчев. Мога да кажа, че спортната завист и хъс, както и стремежът към първото място при него са доста по-силни от тези на футболистите. Дано тези недоразумения се изчистят и всички да гледат в една посока. Категоричен съм, че другият коз на ЦСКА в битката за купата е точно публиката. Никога няма да не помни по какъв начин настръхвах всякога, когато излизах на терена, а почитателите бяха невероятни в поддръжката си. От друга страна, притежателят обезпечава финансова непоклатимост на клуба. Грижи се за играчите и има високи цели. Нека тези две сили се обединят и в случай че са като пестник, няма кой да спре ЦСКА.
 ЦСКА стартира лятната си подготовка, причисляват се двама нови
ЦСКА стартира лятната си подготовка, причисляват се двама нови

Почивката свърши

Кои са най-силните ви страсти, свързани с кариерата ви в ЦСКА?

- Всеки мой мач с алената фланелка е една велика страст.

Връщате ли се към мача с Атлетико (Мадрид), в който вкарахте хубав гол...

- Да, случва се да приказваме за него с другари, когато седнем на по кафе или биричка. Много обичат да ме бъзикат, че е бил инцидентен, че съм желал да центрирам...

Как приехте появяването на още един тим с името ЦСКА...

- Няма още един тим. ЦСКА е единствен. Аз на следващия ден в случай че отида в съда и кажа, че желая да се споделям Паоло Малдини и си платя таксата да ми сменят името, ще бъда ли Малдини? Мисля, че почитателите още преди 5 години демонстрираха кой е ЦСКА.

Били сте състезател и на Локо (София). " Железничарите " се завърнаха в елита...

- Поздравявам ги за това и съм благополучен. Локо (София) е там, където му е мястото. Желая им триумф.
 ЦСКА желае бързоного крило от Сараево
ЦСКА желае бързоного крило от Сараево

" Червените " спорят с турски клубове за Матиас Фанимо

Каква е оценката ви за националния тим?

- За страдание мъчно виждам светлина в тунела. Разликата сред нас и останалите е голяма и става все по-голяма. Пролича си и в последните мачове. В тях нямаше нищо положително. В тази връзка се надявам Бальо Антов да отиде в тим, в който да играе постоянно. Не считам, че би трябвало да се връща у нас, само че практиката му липсва. Той беше най-хубавият за националния тим, само че моето мнение е, че има лек застой, с цел да не кажа леко оттегляне във формата му.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР