През изминалото десетилетие България е постигнала целта, поставена от ЕК,

...
През изминалото десетилетие България е постигнала целта, поставена от ЕК,
Коментари Харесай

Кабинетът рапортува изпълнен план за 20% по-малко ранени в катастрофи

През миналото десетилетие България е постигнала задачата, сложена от Европейска комисия, за понижаване броя на тежко ранените при произшествия с 20% спрямо базовата 2010 година и в страната се е открила трайна наклонност на спад. В отчета написа още, че за 10 години техният брой понижа с 36% и е достигнал 1 556.

Това написа в отчета за положението на сигурността на придвижването по пътищата и осъществяването на Националната тактика за сигурност на придвижването по пътищата 2021-2030 в Република България за 2020-2021 година, който през днешния ден е бил признат на гласоподаване в Министерски съвет.

Въпреки пандемията обаче задачата за понижаване броя на починалите на пътя към 2020 година на половина по отношение на 2010 година не беше реализирана . За десетгодишния интервал броят на починалите в България е намалял с малко над 40% .

Докладът показва положението на сигурността на придвижването по пътищата и обвързвания прогрес за миналите 2020-2021 година, като включва съществени аспекти от направленията за влияние, статистически данни, трендове, заключения и рекомендации. Документът подчертава на световния, европейския и националния подтекст на оперативната среда, трендовете в пътнотранспортната конюнктура, мощните и слабите страни, опциите и рестриктивните мерки, които обуславят и дефинират характерните проявления на тази относително нова за страната предпочитана политика.

Докладът съдържа Пътна карта за незабавни дейности, които следва да залегнат при планирането и провеждането на действия, свързани с осъществяването на държавната политика на Република България в региона.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР