През изминалото денонощие видинските огнеборците са реагирали на шест пожара

...
През изминалото денонощие видинските огнеборците са реагирали на шест пожара
Коментари Харесай

Само за денонощие видинските огнеборци са гасили шест пожара

През миналото денонощие видинските огнеборците са реагирали на шест пожара - два в жилищни комплекса във Видин и четири в селата - Винарово, Гъмзово, Старопатица и Косово, където са зародили пожари в комини на къщи. При пожарите в селата няма нанесени материални вреди.

Пожар е избухнал в междустълбищна стая, обособена като котелно помещение, в жилищен блок в к-с "Вида ", оповестяват от ОДМВР. Огънят е унищожил ел. казан, термопомпа, кабел и движимости, а повода за пожара е късо съединяване. Благодарение на бързата интервенция на екип на пожарната пожарът бил сподавен.

Пожар са гасили огнеборците и в жилищен блок в к-с "Васил Левски ". Огънят е обхванал няколко жилището на три етажа. Пожарът е зародил в мощно напукан комин и последвало запалване на горими материали в жилища на втори, четвърти и пети етаж (вляво от стълбищната клетка на входа), прецизират от ОДМВР. Причината за пожара е строителна нередовност. Нанесени са материални вреди на жилищата и няма потърпевши хора.

От началото на годината до през днешния ден видинските огнеборци са гасили 11 пожара с нанесени материални вреди и са реагирали на 35 сигнала за пожари без материални загуби, сподели за Българска телеграфна агенция комисар Стилиян Пешев, шеф на Регионална дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията "- Видин. Той прикани жителите да бъдат деликатни и виновни в студените зимни дни, да не оставят отоплителни уреди без контрол. В района всеобщо се употребяват местни отоплителни уреди и това основава опция за усложняване на пожарната конюнктура и пораждане на пожари, сподели още комисар Пешев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР