През изминалото денонощие в Чирпан след оперативни действия на кризисния

...
През изминалото денонощие в Чирпан след оперативни действия на кризисния
Коментари Харесай

Един от Чирпан с отрицателна проба

През миналото денонощие в Чирпан след оперативни дейности на спешния щаб и на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в града е открито лице, завърнало се преди няколко дни от Банско с изразена симптоматика за ковид и сложено под карантина. По искане на щаба през днешния ден по обяд със съдействието на Регионалната здравна ревизия (РЗИ) е изпратена профилирана кола за спешна помощ от Стара Загора и е взета проба на лицето за ковид, оповестяват от община Чирпан. 
ЧВ 19 часа е станало ясно, че тестът е негативна. Лицето обаче ще остане за лекуване и наблюдаване в инфекциозната клиника на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) " Проф. доктор Стоян Киркович ". Утре ще бъдат взети проби на още трима души, които са под карантина, откакто са били в Банско през последните 10 дни.
Днес кметът Ивайло Крачолов по време на ревизия по обекти в селата на община Чирпан се е срещнал и с кмета на село Зетьово, който е сложил под карантина 14 души от селото, завърнали се от чужбина. Заместник-кметът Румен Тунанов пък е инспектирал активността на обособените пропускателни пунктове и осъществяването на заповедта за ограничение движението  в града. 
От община Чирпан се обръщат към всички да продължат да съблюдават разпоредбите и ограниченията, наложени от Националния спешен щаб и заповедите на кмета на Чирпан. Мерките на територията на общината са съгласувани с Областния и с Националния спешен щаб и са в границите на законовите и подзаконовите нормативни актове на Република България. 
Още по тематиката четете и в нашия блог
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР