През изминалото денонощие у нас са влезли 2426 украински граждани,

...
През изминалото денонощие у нас са влезли 2426 украински граждани,
Коментари Харесай

Дойдоха 2426 украинци, заминаха си 2715

През миналото денонощие у нас са влезнали 2426 украински жители, а страната са напуснали 2715 бежанци, заяви Българска национална телевизия. Това удостоверява наклонността от последните дни броят на изтеглящите се назад към родината хора да е по-голям от броя на влизащите. По публични данни у нас са останали 102 918 души от 264 853 минали границите ни.

Както е известно, България приключва от 31 май програмата за гратис настаняване по хотелите, по която заплаща на хотелиерите по 40 лева на човек дневно. Това накара част от хората да търсят път назад към Украйна. Друга част излизат на квартира, а останалите държавното управление би трябвало да стартира да настанява в държавни бази.

Преместването на украинците към този момент стартира - основно там, където наоколо до хотелите има почивни станции. Това към този момент се вижда и от формалните данни на украинския портал. Настанените в хотели са намалели с 1185 души в последното денонощие и към този момент са 61 942.

В същото време част от хотелите, в това число такива в зимните курорти, се пробват да извлекат оптималната изгода от програмата, канейки украинци в оставащите дни до 31 май - противоречива стъпка, като се има поради, че става дума за доста къс престой.

Вчера трябваше да е готово приложение/платформа за изследване на потребностите на хората, които ще се настанят в държавните бази.

То би трябвало да покаже кои хора са с хронични заболявания и би трябвало да бъдат настанени с достъп до болница, кои имат към този момент работа и така нататък Ако то е пуснато, това не е очевидно на пръв взор - последната вест на формалния украински портал е послание на вицепремиера по ефикасното ръководство Калина Константинова от 13 май.
ТЕМА преди 41 минути 415 преди 49 минути 161 преди 1 час 601
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР