През изминалото денонощие са установени общо 33 водачи, качили се

...
През изминалото денонощие са установени общо 33 водачи, качили се
Коментари Харесай

Полицията установи за ден 33-ма пияни и 12 дрогирани шофьори

През миналото денонощие са открити общо 33 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, заяви Министерство на вътрешните работи. От тях 21 са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и 12 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 12 водачи, други деветима са отказали да бъдат изследвани.

В рамките на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата са тествани 8114 моторни транспортни средства (МПС). Извършен е надзор на 10 387 водачи и пасажери. Съставени са 2227 фиша и 591 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

Седем души са починали при общо 26 катастрофи през миналото денонощие, заяви Министерство на вътрешните работи на своя уебсайт. Ранени са 51 души. От началото на месец юли в България са станали общо 202 пътнотранспортни катастрофи, при които са починали 24 души, а ранените са 305.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР