През изминалото денонощие са установени общо 31 водачи, качили се

...
През изминалото денонощие са установени общо 31 водачи, качили се
Коментари Харесай

Нова порция дрогирани и пияни залови полицията

През миналото денонощие са открити общо 31 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, заяви Министерство на вътрешните работи. От тях 18 са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 - с над 1,2 на 1000, а един е отказал тестване.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 11 водачи, двама са отказали да бъдат тествани.

Общо 8296 моторни транспортни средства (МПС) са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 10 866 водачи и пасажери. Съставени са 2121 фиша и 466 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

Един човек е умрял, а 25 души са ранени в произшествия през миналото денонощие в страната, оповестиха от Министерство на вътрешните работи на уеб страницата на министерството. Тежките пътнотранспортни катастрофи са 18. В София са регистрирани 15 леки произшествия и три тежки. Загинали няма, един човек е ранен.

От началото на май жертвите на пътя са 23 души, а 301 са потърпевши. Тежките произшествия от началото на месеца са 237.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР