През изминалото денонощие на територията на областта се проведе специализирана

...
През изминалото денонощие на територията на областта се проведе специализирана
Коментари Харесай

Полицейска акция в Пазарджишко: Разкриха поредна наркооранжерия, задържани са 8 души

През миналото денонощие на територията на региона се организира профилирана полицейска интервенция , оповестиха от ОДМВР-Пазарджик. Нейната цел бе да се извършат дейни дейности по противопоставяне на битовата престъпност, опазването на публичния ред и пътната сигурност .

Акцент бе подложен на дребните и отдалечени обитаеми места в района. В масираната акция взеха присъединяване чиновници от всички полицейски структури на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик, полицейските ръководства в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември , екипи от Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив. В разнообразни стадии от реализацията са и инспектори от Дирекция „ Инспекция по труда “ и ОД “Безопасност на храните “ в Пазарджик.

По време на полицейските дейности са тествани 1452 индивида, 1028 моторни транспортни средства, 17 пункта за изкупуване на железни боклуци, 12 автоморги и сервизи, 20 заложни къщи и 73 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/. Регистрирани са 17 закононарушения, формирани са 11 досъдебни производства и 7 преписки, като в тази връзка са арестувани за период от 24 часа в арестните пространства са 8 лица. Съставени са 69 акта и 171 фиша за установени нарушавания на Закона за придвижване по пътищата и Закона за българските персонални документи.

По време на спецоперацията чиновници на бранш „ Криминална полиция “ при РУ-Пазарджик откриха и обезвредиха следващата добре оборудвана наркооранжерия от закрит вид . В околност край Пазарджик, в солидна сграда криминалистите разкрили няколко пространства, в които бил отглеждан канабис. Установено е съществуването на саксии със 182 растения в друг стадии на развиване. Стаите били оборудвани със системи за надзор над осветеността, температурата, влажността на въздуха, имало построена система за напояване. В резултат на полицейските дейности са конфискувани общо 41 кг зелена листна маса и 336 грама суха маса от глави и съцветия . Задържан е 47-годишен мъж от Пазарджик , който е ползвател на постройката и намиращите се вътре уреди.

В рамките на към две седмици това е третата оранжерия за развъждане и обработка на марихуана открита от чиновниците на бранш „ Криминална полиция “ при РУ-Пазарджик. Предишните две бяха открити на територията на пазарджишкото село Добровница.

При осъществяване на акцията са открити още един причинител на обир във Велинград , както и създателите на домови обири в Септември, Пещера, Велинград и Пазарджик. Задържан е 20-годишен от велинградското село Побит камък , нанесъл побой над собствен връстник от прилежащото село Абланица.

Екипи на РУ-Панагюрище и горското стопанство в средногорския град установили, че 40-годшен мъж от Стрелча съхранявал в парцела си към 20 кубика дърва от друг тип. Дървесината не била маркирана, а мъжът не разполагал с никакви документи за нейния генезис.

Полицаи от бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ са засекли 22-годишен гражданин на пазарджишкото село Мало Конаре , които употребявал неистинска тапия за приключено приблизително обучение. Мъжът показал неистинският формален документ в бранш „ Пътна полиция “ с желание да му бъде издадено удостоверение за ръководство на МПС.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР