През изминалия уикенд, зала E.F.E. на хотел Маринела, се превърна

...
През изминалия уикенд, зала E.F.E. на хотел Маринела, се превърна
Коментари Харесай

SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2019 - Звезден спектакъл на изкуството на балните танци!


През миналия уикенд, зала E.F.E. на хотел Маринела, се трансформира в грандиозна и приказна бална зала, в която танцуваха двойки по спортни и бални танци от 14 страни: Англия, Уелс, Италия, Австрия, Германия, Израел, Полша, Унгария, Казахстан, Украйна, Беларус, Гърция, Република Северна Македония и несъмнено България. Те се състезаваха за спечелването на шампионските звания в Латиноамериканските и Стандартните бални танци на Аматьорска лига, на Световния танцов съвет, в разнообразни възрастови групи, на петото следващо издание на открития интернационален фестивал, отдаден на изкуството на балните танци - SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL 2019, проведен от БПТА.

В надпреварите взеха присъединяване над 200 танцови двойки, които със своите прелестни осъществявания, в продължение на два дни предизвикваха бурните овации на своите възторжени фенове. Тази година, фестивалът означи петата си годишнина с поредност от събития в границите на неговата стратегия. За първи път в България, шоу програмата на фестивала, бе поверена на международните супер звезди по Стандартни бални танци – Арунас Бижокас и Катюша Демидова (САЩ)- десетократни и непобедени международни първенци за експерти. По време на Гала вечерта, специфичното им осъществяване, в три елементи, остави публиката без мирис и подвигна всички в залата на крайници с бурни овации.

Официални посетители на финалите бяха Негово Превъзходителство Темиртай Избастин, дипломат на Казахстан в България и шефа на дирекция „ Държавен Протокол “ на Президент на Република България - господин Иван Димитров. Представители на всички сфери на бизнеса и изкуството, бяха ВИП посетители на вълшебната ГАЛА ВЕЧЕР. Всички участници във финалите на фестивала получиха брошки с абревиатурата му, от Бижутерия SSG, подаръчни комплекти Кадифе, артикули от РЕФАН, шоколадови статуетки от сладкарници ТЕА. Блестящите танцови двойки от целия свят се носеха над професионалния дансинг, обезпечен от Паркетен жанр. Освен с умения, театрални костюми, участниците впечатляваха и с съвършени прически, с помощта на експертите от салони МАГАМА. Гостите на бала се любуваха на финото меню приготвено от хотел Маринела, особено подбрана селекция виновност на ресторант UMAMI и разхлаждаха пристрастеностите с Бяла вода от недрата на Рила.

Резултатите от основните финали – тези по ЛАТ и по СТТ за дилетанти, бяха избрани от професионална съдийска комисия на Световния Танцов Съвет, ръководена от Робърт Белинджер - Англия, а измежду членовете на комисията, участваха имената на няколко някогашни международни първенци за експерти. В ЛАТ своята пета поредна победа извоюваха двойката любимец и на публиката в това съревнование, първенците на Англия за дилетанти и финалисти в най-престижното съревнование по тези танци в света, Блекпулския танцов фестивал – Петър Даскалов – Зия Джейм (Англия). Забележително е, че в тази двойка сътрудникът е българин. В СТ спечелили станаха още една млада звездна танцова двойка, този път първенци на Англия – Дейвид Кокрам и Роси Уард. Ето и самите резултати: Латино –Американски танци (Аматьори): 1. Петър Даскалов – Зия Джеймс (Англия) 2. Никита Беспалов и Антонина Норватова (Украйна) 3. Анджело Серена и Наталия Норватова (Италия) 4. Матеус Сверчок и Магдалена Банделевич (Полша) 5. Александър Ходенко и Росица Атанасова (България) 6. Ищван Новак и Даниела Сабеси (Унгария). Стандартни Танци (Аматьори): 1. Дейвид Кокрам и Роси Уорд (Англия) 2. Никола Капорусо и Иванка Георгиева (Италия) 3. Оливър Куртинг и Аида Аголи(Австрия) 4. Иван Христов и Йовита Георгиева (България) 5. Флавио Сгарамела и Акри Ноеми (Италия) 6. Никола Ди Тачио и Мириам Калдероне (Италия). Грандиозен триумф за българските представители на фестивала, беше класирането им за първи път и в двата финала. Танцовата двойка Александър Ходенко – Росица Атанасова (България) във финала на ЛАТ и Иван Христов и Йовита Георгиева, във финала на СТТ. Това съревнование е несъмнено един огромен триумф за България. Броят на участвалите във фестивала български двойки също доближи връх – над 80 танцови двойки от над 10 града: София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора и други Фестивалната стратегия приключи с Уъркшоп по ЛАТ и СТТ, на който лектори бяха: международните първенци за експерти – Арунас Бижокас и Катюша Демидова, първенецът на Англия за експерти в балните танци Уорън Бойс, Маурицио Весково, Андрей Скуфка и Ягода Батагели – някогашни международни и европейски първенци по ЛАТ.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР