През изминалия уикенд в НСА се проведе мащабно спортно мероприятие,

...
През изминалия уикенд в НСА се проведе мащабно спортно мероприятие,
Коментари Харесай

Над 200 участника в най-мащабния муай тай семинар у нас

През миналия уикенд в НСА се организира огромно спортно мероприятие, отдадено на хубостта на муай тай - Sport is Our Gang. В многофункционалната зала в горещия неделен ден се събраха над 200 индивида, които почерпиха познания и мотивация от едни от най-популярните лица в този спорт.

В един ден бяха извършени 3 семинара - с съветския войник Артьом Ливайн, със световноизвестният треньор Аджрн Гае и с президентът на AIMS и общоприет секретар на IFMA, Стефан Фокс. Събитието мина под шапката на Sport is Our Gang и без изцяло гратис за всички участници, с помощта на БНМТФ и нейния президент Кирил Пенджуров.

"Идеята на този семинар бе да създадем достъпа до муай тай - тренировките и неговата история, наличен за всеки, а и да потренираме дружно и да се срещнем с нови хора, " показа Пенджуров за MMA.BG.

Един от водещите семинара - Артьом Ливайн, първенец на WMC и някогашен първенец на GLORY, е един от най-атрактивните бойци в муай тай и от много от дълго време споделя вижданията на Кирил Пенджуров за концепцията на събитието и от много време са се готвили за това.

Самият Aртьом Ливайн бе за пръв път на посещаване в България и остана доста впечатлен от видяното. "Беше голяма изненада за мен какъв брой хора пристигнаха в неделя да упражняват муай тай, вместо да си почиват с другари и фамилията си на морето. 200 индивида пристигнаха, с цел да подобрят уменията си. Кирил направи страхотна организация, " съобщи Ливайн и добави: "Всички те бяха 8 часа в академията и упражняваха по 2 часа с мен, 2 часа с Гае, 2 часа с Фокс. Но всички се забавляваха и това бе доста огромна стъпка за популяризирането на спорта в България. "

Специален посетител на събитието бе Стефан Фокс, президентът на AIMS и основен секретар на IFMA - човек отдал живота си на развиването на муай тай и бойните спортове като цяло. Той работи интензивно за популяризирането и установяването на интернационалните обичаи, които да приближат муай тай към Олимпийските игри.

Фокс бе на посещаване в България преди няколко месеца, когато организира две срещи в Министерството на спорта и Български Олимпийски комитет, само че в този момент пристигна напълно поради популяризирането на спорта измежду трениращите и тренира наедно с тях, показвайки и техники, добити от дългогодишния му спортен опит. "За мен е доста елементарно да отида с костюм и вратовръзка в министерството, само че аз желая да видя същинския муай тай в България, както се получи през днешния ден и съм доста впечатлен.

Муай тай не е единствено удари с ръце и крайници - всеки може да удря и рита - някои добре, други не чак толкоз. Но нещата в муай тай са доста повече от това. Имаме отговорност, ние сме спорт на стотици години. Това спорт, които внедрява историята в сегашното, а ние работим за развиването му за бъдещето. Много е значимо по какъв начин ще го изградим за идните генерации. От видяното през днешния ден се убедих, че спортът се развива доста добре в България, " сподели Фокс.

Развиването на спорта в района продължава с цялостна пара - сега се организира подготвителен лагер в Созопол, а по-късно Аджарн Гае ще организира и подготвителен лагер в Банско. Програмата е много натоварена, защото по-късно бойците отпътуват на подготовка в Тайланд, където ще се организира и международното състезание в края на този месец. През август ще се създадат и няколко огромни подготвителни лагери с доста непознати състезатели.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР