През изминалия уикенд се проведе второ издание на рали Животът

...
През изминалия уикенд се проведе второ издание на рали Животът
Коментари Харесай

Отново се проведе рали за хора с увреждания в Челопеч

През миналия уикенд се организира второ издание на рали „ Животът е придвижване II “ съревнование с коли  за хора с увреждания.

Инициативата е на БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ЗА РЕКРЕАЦИЯ, ИНТЕГРАЦИЯ И СПОРТ и Съюза на Българските автомобилисти и се реализира  с поддръжката на инж. Алекси Кесяков, кмет на община Челопеч.

Събитието събра повече участници от първото издание и на старт застанаха  20 участника от цялата страна в две групи – общоприети коли и коли особено пригодени за хора с увреждания. Състезателите изминаха стадий от 60 км от София до Челопеч по авансово заложена междинна скорост от 50 км/ч  и лимитирана оптималната скорост до 80 км/ч. Движението и резултатите на всички участници се проследяваха онлайн посредством новаторската тракинг система на Race Tracking, която към този момент две години сполучливо се употребява в офроуд надпреварите. Финалът на стадия бе в новият  парк „ Корминеш “ в Челопеч. В идващите два стадия от надпреварата, участниците минаха  майсторско ръководство сред конуси, като резултатите се прибавиха към тези от прехода за междинна скорост.

След оспорвана битка, победител в групата на общоприетите коли стана  Георги Караджов следван от Димитър Павлов и  Светльо Топалов. При колите особено пригодени за хора с увреждания първото място бе за Емил Янев, следван от  Радослав Ковачки и Калин Асенов.

Калоян Станчев от Автомобилната Федерация на България връчи купите на спечелилите. Всички участници, както и БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ ЗА РЕКРЕАЦИЯ, ИНТЕГРАЦИЯ И СПОРТ и СБА се включиха в идеята на водачите, участници  в рали „ Животът е придвижване II ”, за правото им за професионална реализация на хората с увреждания в областта на транспортните услуги и доставки.                                                                                                                   
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР