През изминалия уикенд оставихме зад гърба си 7-мия кръг на

...
През изминалия уикенд оставихме зад гърба си 7-мия кръг на
Коментари Харесай

Зрелищен 7-ми кръг в Премиър Лийг – СНИМКИ

През миналия уикенд оставихме зад тила си 7-мия кръг на обичаната на милиони Висша Лига на Англия. На Острова съумяха да зарадват футболните фенове с изненади, огромни резултати и представление.

По-интересното от кръга е, че любимецът за купата Манчестър Сити направи своята първа неверна стъпка. Гражданите отстъпиха на Уулвс, като посетител. След автогол при започване на мача на Рубен Диас, въпреки всичко “гражданите ” съумяха да изравнят. Радостта им бе къса, тъй като в 66-та минута южнокореецът Хуанг съумя да изведе още веднъж “вълците ” напред. Това се оказа задоволително Уулвърхямптън да запише втора победа през акцията и да се изкачи на 14-то място. Едноличен водач макар провалянето остана Манчестър Сити.

 Снимка: БГНЕС

Крехка е преднината на момчетата на Гуардиола, тъй като столично дуо дебне на точка зад тях. Това са Арсенал и Тотнъм. “Артилеристите ” имаха леката задача да се снабдят с три точки при визитата на позакъсалия Борнемут. Това стана факт след разгромна победа с 0:4. Головете за топчиите бяха дело на Сака, Йодегаард и Харветц от дузпи. Финалното попадение бе дело на бранителя Бен Уайт.

 Снимка: БГНЕС

Мачът който прикова интерес към себе си се изигра на “Тотнъм Хотспър Стедиъм ”, където “шпорите ” надиграха Ливърпул в извънредно трагичен дуел. Първо Джоунс бе изпъден в 26-та минута. Осем минути по-късно и гол на алените бе анулиран поради засада. Две минути по-късно кошмарът към този момент закупи нови измерения, когато Сон изведе домакините напред. Все отново момчетата от Анфийлд се съвзеха и съумяха да изравянт в края на полувремето. Автор на попадението стана Коди Гакпо, а асистенция за гола направи Върджил Ван Дайк. След почивката в игра се появи Диого Жота. За негативно време португалецът трябваше да се прибере в съблекалнята след два бързи жълти картона в 68-ма и 69-та минута. Драмата стана цялостна, когато надълбоко в даденото продължение. Майтип си означи автогол. По този метод белтие сграбчиха трите точки, а за момчетата на Клоп остана горчивината от провалянето.

В един от съботните мачове станахме очевидци на нов погром. За изненада на множеството почитатели на британския футбол жертва бе тимът на Брайтън. При визитата си на “Вила парк ” момчетата на Де Зерби бяха попиляни. Астън Вила се наложи с 6:1, а Оле Уоткинс направи необикновен мач. Англичанинът заби хетрик, а към статистиката си добави и една асистенция към Рамзи. Попадение в самия завършек на мача добави Дъглас Луиз. В срещата станахме очевидци и на един автогол. Той бе дело на Еступинян, който прави необикновен сезон за “чайките ”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aston Villa FC (@avfcofficial)

Поредна порция отчаяние на “Олд Трафорд ”. Манчестър Юнайтед загуби с 0:1 от Кристъл Палас. Голът бе дело на Андерсен през първата част. Така “червените дяволи ” заемат 10-та позиция с 2 т. по-малко от 9-тия Палас.

 Снимка: БГНЕС

Нюкясъл и Уест Хям реализираха победи с 2:0 респективно над Бърнли и Шефийлд Юнайтед. Нотингам и Брентфорд си поделиха точките 1:1 в понеделнишкия мач от кръга. Лутън доближи до пърав победа, откакто победи Евертън, като посетител. Тази загуба единствено задълбочи рецесията при “карамелите ”. Двата тима разделят 16-та позиция с по 4 т. Тази вечер кръгът ще бъде закрит с лондонския дуел сред Фулъм и Челси. Сините наложително би трябвало да гонят успеха, като посетител, с цел да не остане това следващият им несъвършен сезон.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР