През изминалия ден Tesla проведе своето събитие наречено AI Day

...
През изминалия ден Tesla проведе своето събитие наречено AI Day
Коментари Харесай

Tesla представи робота, който ще замени хората до няколко години

През миналия ден Tesla организира своето събитие наречено AI Day 2022 на което бяха показани забавни новости, свързани както с колите на марката, по този начин и с други планове с които Мъск се занимава. Безспорно един от най-интересните моменти бе представянето на хуманоидния робот Optimus и по-конкретно негова работеща версия, която завоюва публиката като се появи на сцената и помаха на събралите се хора.



Мъск показа, че към този момент има два основани прототипа, единият от тях Bumble C работи във фабриката на Tesla във Фримонт от началото на годината и към този момент може да прави някои съществени действия при сглобяването на електрически автомобил. Именно той бе приветстван на сцената на AI Day 2022 година и се разноски по нея. Милиардерът твърди, че има намерение да употребява хиляди такива роботи в своите фабрики, с цел да реши казуса с дефицита на работна мощ. Мъск твърди, че това изцяло ще промени международната стопанска система, а роботите ще защитят хората като извършват рисковата работа.



С цена от към 20 хиляди евро, роботът е извънредно на ниска цена за това, което предлага, а точно непрекъснато рационализиране посредством изкуствен интелект. В гърдите на робота може да бъде открита батерия с потенциал от 2.4кВч. както и „ мозък “ с чип на Tesla, който се употребява и в електрическите автомобили на марката. Роботът се ръководи отдалечено посредством Wi-Fi или мобилен интернет и предава данните към сървър с изкуствен интелект, който последователно може да бъде научаван на разнообразни дейности. Планираното произвеждане включва милиони бройки, а серийната версия на Optimus евентуално ще бъде налична след три до пет години.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР