През изминалия ден са установени общо 20 водачи, качили се

...
През изминалия ден са установени общо 20 водачи, качили се
Коментари Харесай

Полицията установи за ден 20 души, шофирали след употреба на алкохол, и 18 – под въздействие на наркотици

През миналия ден са открити общо 20 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, заяви Министерство на вътрешните работи. От тях общо осем са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 12 - с над 1,2 на 1000, 35 са отказали тестване.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 18 водачи, а деветима са отказали да бъдат тествани.

Общо 10 136 моторни транспортни средства (МПС) са тествани в границите на профилираната полицейска интервенция, за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 10 833 водачи и пасажери.

Съставени са 2270 фиша и 652 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

Един човек е умрял, а 37 души са ранени при пътни произшествия през миналото денонощие. Това осведоми Министерство на вътрешните работи на интернет страницата си. Пътните катастрофи са 22.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР