През изминалия ден пазарът на криптовалути беше разтърсен от значителни

...
През изминалия ден пазарът на криптовалути беше разтърсен от значителни
Коментари Харесай

Биткойн падна до $67,000 – ще продължи ли надолу и каква е причината?

През миналия ден пазарът на криптовалути беше разтресен от обилни спадове. Биткойн (BTC) означи спад под границата от $67,000 на някои тържища, предизвиквайки необятно публикувани разпродажби и ликвидации. 

Това събитие докара до групова загуба, надхвърляща $650 милиона, като засегна както дълготрайните вложители, по този начин и тези, които се занимават с краткосрочна търговия.

Тази неотдавнашна пазарна неустойчивост акцентира присъщите опасности, свързани с вложенията в криптовалути.

Въпросът, който вълнува доста вложители, е дали Биткойн ще продължи низходящата си наклонност. След достигането на рекордно високата си стойност от малко над $73,600 Биткойн означи внезапен спад от 8%. Този спад обаче не беше принципен. Първоначално Биткойн съумя да отскочи от $68,500 до $72,400.

Това възобновяване, следено най-вече в ранните часове на петък в Азия, докара до обилни ликвидации измежду краткосрочните търговци. Впоследствие Биткойн се сблъска със опозиция на равнище $72,400, последвана от бърз спад до $66,700.

Този внезапен спад докара до ликвидирането на $682 милиона, което засегна забележителен брой търговци, както сочат данните на Coinglass. Запазващата се волатилност на пазара продължава да бъде причина за безпокойствие измежду вложителите.

Освен това отстъплението на Биткойн от неотдавнашния му връх провокира полемики по отношение на спекулативното държание в пространството на криптовалутите. Майкъл Хартнет, основен капиталов пълководец в Bank of America Corp. изрази тези опасения по време на изявление за Bloomberg Television.

Хартнет изрече съмнение, че пазарът може да демонстрира характерности, сходни на балон, които се демонстрират освен в акциите на “ ” на софтуерния бранш, само че и в криптовалутата, достигаща исторически върхове.

Нещо повече, потапянето на BTC под сериозното равнище на поддръжка от $68,600 допуска опция за по-нататъшни спадове, евентуално тестване на диапазона на поддръжка сред $65,000 и $66,000. Това развиване провокира паника измежду пазарните участници заради евентуалните му последствия за бъдещите ценови придвижвания.

Предлагайки взор върху пазарната динамичност, BTC анализаторът Джеси Майерс уточни капацитета за шорт скуиз при $74,000. Майерс обаче предизвести и за изобилието от предложение, налично за очистване на лонг позиции, изключително при границата от $66,000.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР