През изминалия ден Илон Мъск обяви, че производството на камиона

...
През изминалия ден Илон Мъск обяви, че производството на камиона
Коментари Харесай

Първите камиони на Tesla ще бъдат доставени на 1 декември

През миналия ден Илон Мъск разгласи, че производството на камиона Tesla Semi към този момент публично е почнало и първите доставки ще бъдат изпълнени на 1 декември тази година. Късметлиите, които ще получат първите екземпляри от електрическия влекач ще бъдат от Pepsi, които си резервираха 100 броя още при представянето на Semi през 2017 година.

Мъск разгласи, че серийната версия идва с пробег от 500 благи или към 800 километра и ще бъде „ занимателна за шофиране “, каквото и да значи това за влекач тежащ няколко десетки тона. При зареждане на по този начин наречените „ мегачарджъри “, камионът може да добави към 650 километра пробег в границите на 30 минути. Ако към камиона не е закачено ремарке, той може да форсира до 100км/ч за единствено 5 секунди, само че това време нараства до 20 секунди при тегленето на ремарке с тегло от 36 тона.

Припомняме, че по-рано от Tesla разпространиха фотоси на серийната версия на Semi, която дойде с няколко промени и добавени огледала. Също по този начин новият проект включва задвижване от три мотора, вместо автентично показаните четири. По първични проекти, доставките трябваше да стартират през 2019 година, само че след проблеми в създаването ето, че първите бройки ще бъдат при новите си притежатели в самия завършек на 2022 година./Fakti
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР