През изминалите седмици имаше сериозен наплив от желаещи да се

...
През изминалите седмици имаше сериозен наплив от желаещи да се
Коментари Харесай

Дълги опашки от хора желаещи да се ваксинират в София


През миналите седмици имаше сериозен напор от искащи да се имунизират в другите имунизационни пунктове в столицата. И в съботния ден броят искащи да си слагат една от трите налични ваксини – Pfizer, Moderna и Janssen – беше извънредно висок в София.

Преди обяди в събота своя ред пред пункта в подлеза на НДК чакаха десетки души. Сред тях бе и Пенка Турманова.
 

 ваксини опашки документ БГНЕС

„ Реших да дойда да се имунизирам, поставям си трета доза през днешния ден, с цел да покажем на младите. Те са толкоз срещу, че не разбирам за какво. Искам да направя една забележка – малко повече информация би трябвало да има извън. Много обиколих, преди да дойда тук, не знаех от кое място да мина. Ако извън има повече информация, може би и други хора ще се сетят да дойдат “, сподели тя.

Според нея измежду младежите има наклонност да не желаят да се имунизират, която се дължи на другите уеб сайтове, разпространяващи антиваксърска агитация.

„ Това чипиране, за което толкоз доста се приказва, то е просто смешно. И от Pfizer излязоха със мнение, че няма вътре никакви такива съставки. Просто нямам пояснение за какво хората имат вяра на тези неща “, добави Турманова.

„ Дойдох да се имунизирам, тъй като по този начин би трябвало. Дъщеря ми се имунизира. Аз съм от Габрово. Дойдох при нея на посетители и взех решение да си слага втора доза “, съобщи Маргарита. Според нея най-вече възрастните хора не желаят да си слагат ваксина заради разнообразни страхове. Жената показа, че пропагандира всичките си познати да се имунизират и изясни, че не се опасява от никакви медицински операции.

 ваксини опашки документ БГНЕС
Анна Гарванска, друга желаеща да си сложи ваксина, изрази съжалението си, че имунизационният пункт във Военно-медицинска академия не работи през уикенда и й се е наложило да пристигна до „ Пирогов “.
„ Държа да бъда имунизирана, имам вяра във имунизациите. Аз съм на напреднала възраст, на която съм в заплаха. Смятам, че не бъркам. Усещанията от слагането на имунизациите не са неприятни, нищо не почувствах и по тази причина пристигам за трета ваксина. Сега се връщам от Военно-медицинска академия, ситуацията там е срамно. Може ли в една такава огромна болница да не се поставят ваксини в събота, когато хората не са на работа? Отвсякъде затворено, поставени катинари, ключове. Ваксинациите там са от 09:00 до 16:00 ч. от понеделник до петък “, показа дамата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР