През изминалите седем месеца положихме грижа за децата и младите

...
През изминалите седем месеца положихме грижа за децата и младите
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: През изминалите седем месеца положихме грижа за децата и младите хора


През миналите седем месеца положихме грижа за децата и младежите. Борбата с демографската злополука минава през целенасочена политика за тях. Увеличихме майчинството от 380 на 710 лева, както и детските надбавки. Детските градини и ясли станаха безвъзмездни, а фамилиите, които не откриха места за децата си, бяха финансирани. Младите фамилии заплащат по-малко налози - 600 лева за едно дете, 1200 за две. Талантливи и обществено слаби  деца бяха подкрепени със стипендии. Не ни стигна време да създадем учебниците до 12 клас и медикаментите за деца до 14 година безвъзмездни, само че и това ще стане - в идващия мандат, в случай че взе участие в държавно управление. Това заяви вицепремиерът и водач на по време на срещата на Младежкото обединяване на левицата в Стара Загора.

" Обещанията ни, че наша първостепенна грижа са младежите, са изпълнени. Знаете какъв брой години се мъчихме да въведем културен чек. Младите хора би трябвало да познават и тачат българската просвета. А и тя има потребност от поддръжката на страната. Успяхме и с това - с ваучерите за храна от 200 лева към този момент можете да отидете на кино, концерт, галерия, да си купите книга или картина ", добави тя.

" Ние показахме общественото лице на страната. Тази политика би трябвало да продължи. Но за това ни би трябвало поддръжката на повече хора, с цел да довършим започнатото. Предстои ни да преразгледаме наличието на учебниците, построяването на нови детски градини и физкултурни салони за спорт на децата, подписване на контракти с компании, които да отпускат стипендии, а по-късно студентите да работят в българските компании. Предстои ни и да освободим от налози започващи компании на млади бизнесмени. Всичко това щеше да стане, в случай че статуквото не беше свалило правителството< уточни водачът на.

" Сега отиваме на избори. Бъдете дейни измежду вашите връстници. Нека те ни поддържат, с цел да ги подкрепим по-късно ние с действителни решения, които ще създадат живота им по-добър ", сподели още Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР