През изминалите два месеца загинали на пътя са с 12-13

...
През изминалите два месеца загинали на пътя са с 12-13
Коментари Харесай

Автоинструктор пред Lupa.bg: Властта пази келешите на пътя

През миналите два месеца починали на пътя са с 12-13 индивида повече спрямо предходната година за същия интервал. Преди 2 години починалите бяха доста повече, в сравнение с са в този момент. Вдига се изкуствено медиен звук от хора, които имат искания да са специалисти по пътна сигурност, само че те нямат нужната подготовка за това. Някой цели да заглуши огромните проблеми за обществото каквито са рецесията и инфлацията. Това съобщи пред Lupa.bg инж. Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

 „ България е преди всичко по най-лоши пътища. Преди 30 години се пътуваше за 5-6 часа до Варна и Бургас с коли от соца. Сега с съвременни коли с огромни скоростни благоприятни условия пътят от София до морето отново се взема за 5 - 6 часа. Келешите на пътя никой не ги санкционира, държавните органи ги пазят и както се споделя нарицателно: „ Изгоря ми мигача на Слънчака, тъй като го включих в София и до там бях единствено на ляв мигач ”, разяснява Иванов.

По думите му като нашата организация на придвижването няма на никое място в Европа. Тя се прави от некомпетентни хора.

 „ Кръстовищата с кръгови придвижвания не са добре обезопасени от позиция на организацията на придвижването. Преди 10 години имаше 10, 20 или 30 кръстовища с кръгово придвижване, в този момент са двойно повече. С тях се цели да се понижи скоростта, да има по-малка аварийност и да се усили пропускателната дарба на автомобилния поток. У нас има разнообразни табели, които демонстрират по какъв  начин се подхожда към кръстовището и по какъв начин се излиза от него. Нямаме маркировка за самите ленти. Табелите би трябвало да бъдат съобразени със спецификата на кръстовището. Виждаме на доста места както в Шумен, по този начин и във Велико Търново, че кръстовищата са продължение на основните пътища, в които се влиза в обитаемото място. Там презумпцията е, че този, който влиза на основния път, той е с преимущество и на кръстовището. Някой, който закъснява да влезе в кръга, а различен, който се движи с по-висока скорост, счита, че ще влезе преди закъснелия и се получава спор. Именно за това би трябвало да се намеси страната и да наложи по-ниска скорост в самото кръстовище. Има механически благоприятни условия за това като да вземем за пример легнали служители на реда и шумяща маркировка ”, поучава автоинструкторът.

 „ Непрекъснато се приказва за дрогирани водачи и се правят арести. А за какво не се хващат тези, които продават опиати?! Защото има кой да ги пази. Явно на политиците не им е преференциално да затворят чадъра, защото става въпрос за доста пари ”, допусна Йонко Иванов.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР