През изминалите дни станахме свидетели на поредната зверска катастрофа на

...
През изминалите дни станахме свидетели на поредната зверска катастрофа на
Коментари Харесай

Свилен Трифонов: От юли настоявам за реални мерки за “пътя-убиец” Плевен - Ловеч

През миналите дни станахме очевидци на следващата зверска злополука на пътя Плевен - Ловеч. Още през юли анонсирах за този проблем и за незабавните ограничения, които би трябвало да бъдат взети. Това съобщи националният представител от “Продължаваме Промяната - Демократична България ” Свилен Трифонов по отношение на високата централизация на произшествия по този път.

През септември депутатът провежда среща с министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, на която още веднъж посочи нуждата от незабавни ограничения за попречване на честите произшествия на пътя-убиец.

Депутатът предложи на министъра редица решения, които да понижат жертвите - след съгласуваност с Министерство на вътрешните работи, да се увеличи броят на предупредителните знаци за път с висока централизация на ПТП, полагане на звукова маркировка и слагане на ограничаващи колчета в избран периметър, които да лимитират рискови изпреварвания и нахлуване на автомобила в насрещната лента за придвижване.

Министър Цеков уточни тогава, че са поети задължения за слагане на в допълнение нужните пътни знаци и звукова маркировка по пътя. Към момента обаче към момента такива няма, а жертвите се усилват с всеки минал ден.

Свилен Трифонов бе изискал и информация от Министерство на регионалното развитие за всички планувани поправки на пътната мрежа в област Плевен, поверена за поддръжка на АПИ до края на 2023 и 2024 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР