През изминалите дни Евростат публикува информация за превежданите пари от

...
През изминалите дни Евростат публикува информация за превежданите пари от
Коментари Харесай

Кой ще плаща пенсиите на бъдещите поколения?

През миналите дни Евростат разгласява информация за превежданите пари от българските емигранти за техните родственици. Числото е 860 милиона евро или над един милиард и седемстотин милиона лв..

От една страна посредством тези пари се обезпечава оцеляването на огромна част на българските пенсионери, както и че по този метод се подтиква вътрешното ползване. Има обаче няколко основни въпроса, на които ръководещите не дават отговори и гузно мълчат. Първият въпрос е какъв % от икономическия напредък на страната съставлява донорството на българските емигранти? Какви ще са следствията, когато този паричен поток пресъхне? Най-същественият въпрос обаче е: до момента в който нашите дъщери и синове са прокудени от бащин дом, кой заплаща пенсиите на техните родители? Отговорът е - тези, които останаха в България и работят за мизерно ниски заплати! Тези, които останаха, заплащат пенсиите на над два милиона български пенсионери! Кой обаче ще заплаща техните пенсии? Ще получават ли въобше пенсии, като се има поради,че ръководещите посредством законови промени вършат всичко допустимо това да не се случи!

В България пенсионноосигурителната система е солидарна,тоест при нея не се регистрира самостоятелния принос на обособения човек. Изкараното през днешния ден се харчи през днешния ден! Елементарните сметки сочат, че днешните генерации нямат късмет да получат заслужени пенсии. Демографската рецесия е най-яркият индикатор на този черен щрих. Фонд пенсии и в този момент е продънен с над четири милиарда лв..

Вместо да подхващат съществени ограничения, ръководещите ползват най-лесния, само че нерешаващ проблемите способ - увеличение на пенсионната възраст! Цинично е държанието на ръководещите и във връзка с парите в сребърния фонд.От години този фонд не е отчел нито една стотинка рентабилност заради повода, че парите в него се влагат на едноседмичен безлихвен депозит.Над два милиарда и шестстотин милиона лв. в сребърния фонд се ръководят дебилно или посредством тези пари се обслужват корпоративни ползи на доближени до властта компании.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР