През изминалите 8 дни от ноември в Бургас се проведоха

...
През изминалите 8 дни от ноември в Бургас се проведоха
Коментари Харесай

Ето как протича до момента бургаската инициатива Digital November

През миналите 8 дни от ноември в Бургас се организираха 8 събития от календара на общинската самодейност Дигитален Ноември, отдадени на дигитализацията, предприемачеството и технологиите.

Първото от тях се състоя в новото споделено пространство за работа в Трия сити център, където специалисти от Югоизточния цифров иновационен хъб показаха пред бургаския бизнес Европейската предприемаческа мрежа и опциите за кандидатстване по отворената мярка за Решения в региона на ИКТ и киберсигурност в МСП по Националния проект за възобновяване и резистентност.

Темата се доразви и на проведената неофициална среща от DSea Networking на 03.11.2022 година

От 4 до 6 ноември се организира обичайният Хакатон Бургас, проведен от университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, тази година по доста настояща тематика – Киберсигурност в образованието. Отбори от възпитаници и студенти сътвориха концепции и създадоха пилотни версии на приложения. В следващото издание на хакатона се включиха 40 участници, разграничени в 11 тима. Отбор „ Inkblot Studio “, формиран от възпитаници от три професионални гимназии, завоюва първото място с гратис приложение, което пази профилите на учениците и със сигнал за промяна на ключова дума.

На 5 ноември се организираха събитията Ден на настолните игри, като част от програмата Sofia Game Night, проведено от Board Game Club Aurora – Burgas, и Гейм дизайн – работилница за деца, проведено от Robokids.

Бургаските компании се включиха интензивно и в проведените онлайн събития Big Data Case Study Night, ITEA &COFFEE: ROBOTIC PROCES AUTOMATION и Cloud Talks.

Програмата на Digital November е отворена и всеки, който желае да се включи или да провежда събитие, може да изпрати линк, къса информация или концепция на .

Дигитален Ноември е самодейност на Община Бургас и DIGIHUB, която има за цел да предизвика локалната екосистема да работи дружно, да разисква и търси решения, да провежда събития и да бъде по-активна в процеса на кандидатстване за финансиране по еврофондове и стратегии.

Програмата е налична на следния линк: .

Събитията са отворени за гости, само че някои от тях изискват предварителна регистрация.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР