През изминалите 75 години китайско-руските отношения са устояли на бурните

...
През изминалите 75 години китайско-руските отношения са устояли на бурните
Коментари Харесай

Уан И: Китайско-руските отношения са пример за останалия свят

„ През миналите 75 години китайско-руските връзки са устояли на бурните интернационалните промени и са по-зрели и устойчиви, трансформирайки се в образец за нов вид интернационалните връзки “, съобщи министърът на външните работи на Китай и член на Политбюро на Централен комитет на ККП Уан И във видеореч по време на Форума на мозъчните тръстове на високо ниво „ Китай-Русия “.

„ Китай е подготвен да работи с съветската страна в интерес на двата народа и международния мир и непоклатимост “, съобщи топ дипломатът.

Китайско-руският конгрес на мозъчните тръстове на високо ниво е учреден през 2018 година от Китайската академия за обществени науки и Руския съвет по интернационалните въпроси. Темата на тазгодишното издание на форума е „ Китай и Русия: съдействие в новата епоха “ и „ 75-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред Китай и Русия “. Представителите на двете страни ще се концентрират върху партньорството сред Китай и Русия на фона на измененията в интернационалната конюнктура, консолидираното на самодейността „ Един пояс, веднъж “ и Евразийския стопански съюз, инфраструктурната взаимосвързаност сред двете страни и научно-технологичните нововъведения.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед28126Валентин Вацев: Най-опасното е до 2027 година да избухне огромна, жестока война сред Китай и САЩАлтернативен Поглед62999Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед13596Георги Тодоров: Евроатлантическата цивилизация е развъдник на антихристаАлтернативен Поглед14199Георги Тодоров за готвеното предаване на самостоятелността, независимостта и автокефалията на БПЦАлтернативен Поглед6355Д-р Румен Петков: Д-р Румен Петков: " ЛЕВИЦАТА! " ще принуди властта да се заеме с значимите стопански тематики на обществотоАлтернативен Поглед120134Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79338Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед67685Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически действителности
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР