През изминалите 4 години район „Централен” се промени много, промени

...
През изминалите 4 години район „Централен” се промени много, промени
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на пловдивския район „Централен“ Георги Стаменов: През изминалите 4 години районът се промени много и гражданите го виждат

През миналите 4 години регион „ Централен” се промени доста, промени се към положително. Вярвам го, а и жителите го виждат. Това съобщи досегашният кмет на регион „ Централен” Георги Стаменов, който нощес направи обществен доклад за свършеното през мандата.

Той посочи, че обектите, с които най-вече се гордее, са възраждането на парк „ Бунарджика” и новата изложба „ Капана”. Именно изложбената зала бе мястото, което неговият екип избра за среща с жителите на региона, оповестиха от Политическа партия ГЕРБ.



Всички огромни пътни артерии в „ Централен “, измежду които бул. „ Васил Априлов “, бул. „ Руски “, бул. „ Марица-юг “, бул. „ Княгиня Мария Луиза “, ул. „ Гладстон “, част от бул. „ Христо Ботев “, са напълно актуализирани, ремонтирани са още десетки други улици, като в същото време е построено ново енергоспестяващо осветяване, уточни Георги Стаменов.



Извършен е също ремонт на дворове и площадки в детските заведения, сложено е видеонаблюдение, санирана е детска градина „ Зора “. Нови 2100 паркоместа са направени на мястото на отстранените 1300 железни гаражни кафези, открити са над 60 нови детски, спортни, фитнес площадки и места за разходка на домашни любимци.

Благоустроената по оперативна стратегия „ Региони в напредък “ зона сред булевардите „ Княгиня Мария Луиза “, „ Източен “, „ Марица-юг “ и „ Цар Борис III Обединител “ стана едно от най-хубавите места в региона. Там беше прибавен интегриран проект за влияние, като се вложиха доста средства в подмяната на подземната инфраструктура, ремонта на уличните настилки и озеленяване.

Георги Стаменов благодари на жителите за търпението при осъществяването на този голям план и увери, че ул. „ Неофит Бозвели “ ще е първия обект в идващия мандат, в случай че още веднъж получи доверието на жителите.



По думите му доста е направено и за опазване на културното завещание. Проведени са диалози с съвсем всички притежатели на здания със статут на монументи на културата. Някои от тях към този момент осъществиха утвърдени планове, които в този момент радват както пловдивчани, по този начин и гостите на града. С напъните на неговия екип над 50 такива здания по ул. „ Иван Вазов “, „ Христо Г. Данов “ и Главната улица са включени в Оперативна програма „ Региони в напредък “ и следва идната година да бъдат санирани с европейски средства.

„ Всичко, което направихме, стана след стотици срещи с пловдивчани и голям брой обществени разисквания “, призна Георги Стаменов. Самият той в приемните си часове като кмет е провел над 3100 персонални срещи с поданици на региона. Освен на място, по телефон и е-поща, администрацията на „ Централен “ дава връзка на жителите и във Фейсбук, Viber, WhatsApp, Messenger и други приложения. Целта на всяко едно деяние е да се усъвършенства непрекъснато виталната среда, като в същото време се съхраняват и утвърждават културното и духовно завещание.

Многобройните жители, които пристигнаха в изложба „ Капана “, с цел да чуят доклада на своя кмет, посрещнаха думите му с бурни овации. В знак на почитание той получи приветствен адрес от името на ДКЦ I, който му връчи шефът на поликлиниката доктор Евелина Славчева, своята специфична признателност за непрекъснато оказваната поддръжка показаха и хората от централния пенсионерски клуб. Сред гостите на доклада беше ръководителят на Общинския съвет Савина Петкова.



От името на целия си екип Георги Стаменов благодари на жителите на „ Централен “ за опцията, която са му дали да осъществя доста от хубавите хрумвания за развиването на региона. За да продължи със идващите амбициозни планове, той прикани на идните избори на 27 октомври да го поддържат за още един мандат, като гласоподават за ГЕРБ – с № 43 в интегралната бюлетина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР