През изминалата седмица ви разказахме за увеличените продажби на китайски

...
През изминалата седмица ви разказахме за увеличените продажби на китайски
Коментари Харесай

Китайците продават много ел. коли, но всъщност са на загуба от тях

През миналата седмица ви разказахме за увеличените продажби на китайски електрически коли създадени в Европа, като тази наклонност е идентична и в други елементи на света. На пръв взор китайските компании се оправят доста добре в задачите, които си слагат и предстоящо високите продажби би трябвало да са равни на висока облага. Всъщност се оказва, че нещата не стоят тъкмо по този метод и по-голямата част от фирмите в действителност работят на загуба.



Изключение вършат единствено от BYD, които могат да се похвалят с най-вече създадени и продадени електрически коли през първата половина на тази година. Китайците са продали тъкмо 641 350 автомобила за първите шест месеца на тази година, а дружно с това се утвърждават и като втория максимален производител на акумулатори за коли на ток в Китай, отбелязвайки облаги от към 500 милиона евро за първата половина на 2022 година.



До тук, обаче, завършват всички хубави вести за китайските марки. Xpeng, Nio, Li Auto са единствено част от топ имената, които се хвалят с растеж в продажбите, както в Китай, по този начин и в целия свят. Xpeng да вземем за пример отбелязва растеж от 98% при доставките на коли, до момента в който от Li Auto са повишили индикаторите си в тази област с 63%. Третата компания в листата ни - Nio отбелязва растеж от 14%

На доктрина това звучи извънредно добре, само че поглеждайки във финансовите отчети на фирмите, можем да открием, че Xpeng да вземем за пример е на загуба от към 370 милиона през този интервал, до момента в който Nio губи 390 милиона евро. Li Auto може да се похвали с по-добри индикатори, само че още веднъж работи на загуба от към 90 милиона евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР