През изминалата седмица в парламента съществуваше логиката за сформиране на

...
През изминалата седмица в парламента съществуваше логиката за сформиране на
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 24 октомври


" През миналата седмица в Народното събрание съществуваше логиката за съставяне на идно болшинство. От това зависи освен избирането на държавно управление, само че и бъдещето на България. Възможностите бяха - или болшинство към ГЕРБ и Движение за права и свободи, или болшинство към Политическа партия и някогашните съдружни сътрудници, или раздробяване на Народното събрание. Тези варианти бяха пробвани и видяхме най-естествения резултат - беше определен претендентът на ГЕРБ. Последствията от този резултат занапред ще се видят ".

Това сподели пред БНР акад. Николай Денков народен представител от " Продължаваме промяната ", някогашен министър на образованието.

" Задават се нови предварителни парламентарни избори.... Малко евентуално е да се закрепи някаква структура, само че тя ще има извънредно къс небосвод. Най-оптимистичното е следващата година да бъдат парламентарните предварителни дружно с локалните избори, само че това най-вероятно няма да стане. Ще вървим по зимно време на предварителни избори, най-вероятно през февруари ".

С тази прогноза стартира разбора си на политическата обстановка в България в предаването " Неделя 150 " политологът Петър Чолаков.

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ излезе с позиция до медиите, в която насочва апел към президента Румен Радев и служебния кабинет, назначен от него.

" Уважаеми господин президент, за следващ път Ваш длъжностен министър си разрешава да разяснява обществено вътрешнопартийни въпроси на Българска социалистическа партия. Нещо повече, да изопачава обстоятелства, касаещи парламентарната група на Българска социалистическа партия и решения, взети от груповите органи на партията и от общото заседание на народните представители ", показват от партията.

По-скъпа домашна ракия ще пием тази година. Причината - по-високите цени на дървата и на захарта.

Това обаче не отхвърля феновете на обичайна спиртна напитка и въпреки и в по-малки количества, те не престават да си създават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР