През изминалата седмица успяхме да си докажем, че от лошо

...
През изминалата седмица успяхме да си докажем, че от лошо
Коментари Харесай

Димо Гяуров: Няма доказателства, че службите са записвали политици с цел да взривят бъдещия кабинет

През миналата седмица успяхме да си потвърдим, че от неприятно е допустимо и по-лошо. Възприехме мисълта, че през идната седмица ще има постоянен кабинет, само че през последните два дни сякаш тази концепция стана безусловно невъзможна. Това сподели някогашният шеф на Националната разследваща работа военачалник Димо Гяуров в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

Ако не се създадат отстъпки от едната и от другата страна, отиваме на следващите шести избори, акцентира той.

Той разяснява и въпроса за вероятно вмешателство на вътрешни или непознати сили, които нямат интерес да няма кабинет. „ Според мен това беше нормално политическо говорене. Не настоявам, че то е неприемливо, само че не се основава на нито едно доказателство. Няма доказателства за присъединяване на службите в подслушване, в следене, в опит за изнасяне на информация за да се взриви бъдещия кабинет. Не виждам нито един мотив в поддръжка на това изказване ", съобщи ген. Гяуров.

Във връзка със записа, за който твърди, че е от съвещание на Националния съвет на Политическа партия, и който бе пуснат в медийното пространство, Гяуров беше безапелационен: „ Сега, когато видяхме, че един от участниците ги е направил, няма причини за интервенция на службите ".

Според него Радостин Василев няма да попадне под наказателна отговорност поради записа, защото записът е на видеоконферентна връзка.

Службите би трябвало да бъдат ефикасни и да си правят работата, съобщи Димо Гяуров. Нужна е радикална смяна, счита той. Към момента ръководителите на службите се дефинират въз основа на една обвързана подготвеност - Министерският съвет предлага, а президентът подписва указа.

„ Никога не се е случвало службите да се кадруват извън. Няма такава процедура. Няма никаква такава сделка, която да поражда от някакъв контракт. Никой от нашите сътрудници до момента не си е разрешавал сходно нещо. Убеден съм, че и отсега нататък няма да си го разрешат ", счита Гяуров.

В полето на правосъдната промяна съгласно него са се сблъскали две трендове, които евентуално не са си давали сметка до каква степен могат да стигнат нещата. „ В резултат на този конфликт обаче се отвори сериозната опция, която в случай че политиците не проспят и съумеят да употребяват, бихме могли да стигнем до една действителна сериозна смяна на правосъдната система и едно излекуване, тъй като тя сега е болен човек ", разяснява Димо Гяуров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР