През изминалата седмица станахме свидетели на множество оспорвани двубои и

...
През изминалата седмица станахме свидетели на множество оспорвани двубои и
Коментари Харесай

ATP ранглиста: Джокович запазва лидерството си, Фокина с върхово класиране

През миналата седмица станахме очевидци на голям брой оспорвани дуели и непредвидени обрати на Мастърса в Монте Карло и в този момент още веднъж е време за обичайното възобновяване на международната класация. Въпреки че по-голямата част от топ тенисистите взеха присъединяване в конкуренцията в Княжеството, то разбърквания в челото на класацията липсват.

Върхът продължава да бъде окупиран от Новак Джокович макар ранната му загуба още в откриващия му мач против Алехандро Давидович Фокина. Това е допустимо заради обстоятелството, че международният №2 Даниил Медведев губи двойно повече точки от своя актив поради достигането си до полуфиналната фаза на шампионата през 2019 година. Топ 3 пък се добавя от Александър Зверев, който след конкуренцията в Барселона има опция даже да измести Ноле и да се изкачи на лидерската позиция.

Шампионът от тази седмица Стефанос Циципас резервира петата си позиция зад Рафаел Надал, само че пък за сметка на това финалистът Алехандро Давидович Фокина бележи напредък от цели 19 позиции и записва върхово класиране в кариерата си, изкачвайки се до 27-ото място. Фабио Фонини пък е огромният губещ през тази седмица, защото губи близо 500 точки от триумфа си през 2019 година и регресира с 30 позиции до №62.

Официалната класация на АТР можете да разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР