„През изминалата седмица стана ясно, че няма да се налага

...
„През изминалата седмица стана ясно, че няма да се налага
Коментари Харесай

Иван Христанов: Нова фирма ще закупува зърното за попълване запасите на държавата

„ През миналата седмица стана ясно, че няма да се постанова да употребяваме брокери, които са ни предложени от тържищата, а непосредствено закупуването ще стане от Държавния запас. Но не като притежател, а като платформа за закупуване на зърно. Самото зърно ще бъде в друга държавна компания. Не в „ Сортови семена”, а във „ Врана”. Тя също е с принципал Министерство на земеделието”.

Това съобщи в студиото на " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS зам.-министърът на земеделието Иван Христанов.

Той изиска право на отговор по отношение на отправените преди седмица в студиото на предаваенто обвинявания от някогашния министър на земеделието Десислава Танева, касаещи попълването на Държавния запас със зърно. Тя поименно загатна сегашния зам.-министър на земеделието Иван Христанов, който пожела право на отговор.

„ Всъщност казусът, който се съдържа в думите на някогашния министър е, че основават клевети за липса на бистрота в целия развой. Спрягаха се комисионни, които надали не би трябвало да посетят нечий различен джоб, а няма да бъдат направени по транспарантен метод. Искаме да разсеем тези подозрения. Да стане ясно, че целият развой по основаването на този запас, който би трябвало да покрие потребността на страната до годишна продукция 2023, е изпълняван и ще бъде изпълняван по транспарантен начин”, акцентира Христанов.

На въпрос за какво е определен тъкмо този модел на изкупуване на зърно, а точно то да се закупи от „ Сортови семена – Елит”, а не от Държавния запас, той уточни, че от Министерство на финансите е получена рекомендация, че от гледна точна на бюджетния развой, това не е най-благоприятен вид. „ Избрахме сдружение, което е с принципал страната. Именно по тази причина избрахме и „ Сортови семена”, на което принципал е Министерство на земеделието и което има подобен предмет на дейност”.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР