През изминалата седмица спорът чисто ли е българското море предизвика

...
През изминалата седмица спорът чисто ли е българското море предизвика
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Няма рискове от замърсяване по Черноморието, реагираме веднага при отклонения

През миналата седмица разногласието чисто ли е българското море провокира полярни отзиви измежду туристи, институциите и сектора. Причината проучване на Асоциация дейни консуматори и учени от Софийския университет, което сподели притеснителни данни за замърсяване на 7 плажа.

„ През годините не сме преставали да вършим работата си, да изследваме водата по местата за къпане. Това е една виновна задача, взимаме проби от 116 места по Черноморието и то най-малко 16 пъти за сезон, с цел да можем да класифицираме един плаж като отличен, приемлив или неудовлетворителен ”. Това съобщи в ефира на " Събуди се " доцент доктор Ангел Кунчев.
 
Той уточни, че няма опасности за плажуващите. „ На 21-23 август бяха взети последните проби от всички плажове в Бургаска област. Единствено на " Попския плаж " и на Северния плаж на Китен по този начин нареченият " Лиман " има малко оживление, само че индикаторите са доста далеч от тези, които бяха обявени от " Активни консуматори ". Това не ги прави негодни за къпане ", уточни още той. 
" В понеделник следва ново пробовземане, включително на тези по-рискови места и то дружно с представители на учавстващите в плана учени от Софийския университет, с цел да се убедят, че Районната здравна ревизия работи по въпроса по този начин, както би трябвало и в осъществяване на критериите ", добави Кунчев. 

" Нека гражданите спокойно да употребяват всички плажове. Ако има отклонения, реагираме незабавно. Правили сме го през годините, забранявали сме къпането на избрани плажове, само че тогава, когато има сигурни данни за това ", каза доц. доктор Ангел Кунчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР