През изминалата седмица сорта Brent поевтиня с 8,5%Цените на петрола

...
През изминалата седмица сорта Brent поевтиня с 8,5%Цените на петрола
Коментари Харесай

Цената на петрола Brent се покачи до 80 долара за барел

През миналата седмица сорта Brent поевтиня с 8,5%

Цените на петрола се повишават в понеделник сутринта след забележителен спад през последната седмица.

Към 9:10 часа българско време мартенските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures се повишиха с $1,41 до $79,98 за барел. В петък цената на тези договори падна с $0,12 (0,2%) до $78,57 за барел, осведоми.

В същото време февруарските фючърси за американския пример WTI нарастнаха при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса с $1,49 - до $75,25 за барел.

През миналата седмица Brent поевтиня с 8,5%, а WTI - с 8,1%.

Търговците правят оценка вероятностите за търсенето на нефт в Китай, където случаите на COVID-19 се усилиха след премахването на карантинните ограничавания. Освен това страховете от спад в международната стопанска система остават в подтекста на продължаващото стягане на паричната политика от страна на най-големите централни банки в света.

Натискът върху петролния пазар предходната седмица беше оказан от укрепването на щатския $, по-ниските цени на природния газ, както и рисковете от криза в света, сподели Трой Винсент, основен анализатор в DTN.

" Топлото време и падащите цени на газа понижават упованията, че потребителите ще преминат от газ към нефт тази зима ", сподели той пред MarketWatch. " Въпреки това, остава сериозна неустановеност по отношение на момента на връщане на стопанската система на Китай към естествена активност. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР