През изминалата седмица РИОСВ – Варна и Басейнова дирекция Черноморски

...
През изминалата седмица РИОСВ – Варна и Басейнова дирекция Черноморски
Коментари Харесай

РИОСВ-Варна и БДЧР със съвместни инициативи за Световния ден на Земята

През миналата седмица Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна и Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ организираха взаимни начинания във връзка 22 април - Световен ден на Земята.

РИОСВ-Варна и БДЧР журираха съревнование сред възпитаници от СУ „ Димчо Дебелянов “, гр. Варна. То се организира под надпис „ Тайните на природата “ и е част от самодейностите отдадени на Световния ден на Земята. Участниците демонстрираха забележителни познания по биология и химия и получиха поименни грамоти и други награди, оповестяват от Министерство на околната среда и водите.

Експерти от двете институции посетиха и Университетска ботаническа градина-Варна дружно с възпитаници от ПГИ „ Д-р Иван Богоров “ по план „ Всички дружно: по-безопасно и по- добре “ към стратегия „ Еразъм+ “. На обзорната разходка в Екопарка беше показано многообразието от дървесна и храстова растителност.

Най-голям интерес от дървесните типове провокираха Pinus maritima с внушителните си размери, хартиеното дърво Broussonetia papyrifera (L.) L'Hér. ex Vent.), корковия дъб Quercus suber, както и Кентъкското кафено дърво Gymnocladus dioica (L.) K.Koch), чиито мирис на плодовете усетиха.



Световният ден на Земята се отбелязва публично от 22 април 1970 г. През 1990 година празникът на нашата планета е разгласен за интернационален, като Р България се включва в отбелязването му през 1993 година Темата и тази година е „ Инвестираме в нашата планета “, което акцентира значимостта на посвещаването на нашето време, запаси и сила за справяне с проблемите на околната среда и изменението на климата. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР