През изминалата седмица настана време за първия WTA 1000 турнир

...
През изминалата седмица настана време за първия WTA 1000 турнир
Коментари Харесай

Ранглисти: Шампионката от Дубай със сериозен скок; без промени в челната десетка

През миналата седмица настана време за първия WTA 1000 шампионат за годината, който събра целия хайлайф на женската тенис сцена и въпреки международната номер едно Ига Швьонтек да изглеждаше като безспорен любимец за купата, то някогашната шампионка от Ролан Гарос - Барбора Крейчикова, се оказа над всички и победи с оценката. 

По пътя си към трофея чехкинята остави голямо усещания със своето показване, доказателство за които е фактът, че тя надигра всяка от представителките на топ 3 в класацията на WTA, а точно Джесика Пегула, Арина Сабаленка и към този момент упоменатата Ига Швьонтек, с която се оправи на финала. По този метод Крейчикова си заслужи най-сериозното нанагорнище в международната класация през днешния ден, откакто от 30-ата позиция в подреждането се изстрелва до номер 14 и някогашната втора ракета на планетата наподобява устремена към това в най-скоро време да възобнови статута си на членка на международния топ 10.

Именно в челната десетка на класацията пък липсват разбърквания, като последователно стъпки към дебют в нея прави Людмила Самсонова, която единствена в топ 20 може да се похвали с рекордно класиране и към този момент заема 12-ото място в ранкинга, макар че отпадна още в осминафиналната фаза в Дубай. Останалите тенисистки в първата стотица, които през днешния ден записват нов персонален връх в международната класация, са Анастасия Потапова, Анхелина Калинина, Ксиню Уанг, Кейти МакНали, роднината ни топ състезателка Виктория Томова, Ребека Масарова и Кейти Волинец. Шампионката Камила Джорджи от останалата на назад във времето конкуренция в мексиканския град Мерида пък се завръща в топ 50, възползвайки се на най-много от опцията да вземе присъединяване в WTA шампионат в отсъствието на най-хубавите тенисистки на планетата. Пълния аспект на международната класация при дамите можете да разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР